V kvalifikacijah za SP morda proti dvema Krimovkama

Imenitna zmaga proti olimpijskim prvakinjam iz Rusije je slovenski reprezentanci prinesla veliko nagrado. Četa Uroša Bregarja bo kvalifikacije za svetovno prvenstvo na Japonskem dočakala v prvem kakovostnem razredu in se je tako že izognila zvenečim imenom evropskega rokometa.

Japonska bo svetovno prvenstvo gostila med 29. novembrom in 15. decembrom prihodnje leto, a žreb za kvalifikacije, ki bodo potekale maja in junija, bo na sporedu že to soboto. Ob koncu evropskega prvenstva bodo v francoski prestolnici namreč določili devet parov, ki se bodo pomerili za pravtoliko prostih mest, ki jih stara celina še lahko zapolni.

Francija je na prvenstvo uvrščena kot aktualna svetovna zmagovalka, za nastop v dresu aktualnih prvakinj bo lahko kandidirala tudi Marie Paule Gnaboyou, ki bo v glavnem delu Lige prvakinj že pripravljena na največje izzive. Nizozemska, Romunija in Rusija so si mesto zagotovile zaradi odličnih nastopov na evropsem prvenstvu, poleg Francije bodo ravno slednje igrale v polfinalu.

Slovenke v dodatnih kvalifikacijah zagotovo ne bodo zaigrale proti Danski, Španiji, Nemčiji, Madžarski, Črni gori, Norveški, Srbiji in Švedski. Morda pa bomo z neposredne bližine lahko spremljali Doro Krsnik s Hrvaško ali pa Saro Ristovsko, ki se je z Makedonijo v dodatne kvalifikacije uvrstila prek predkvalifikacij. Preostale možne nasprotnice so še Avstrija, Češka, Poljska, Belorusija, Islandija, Švica in Slovaška.

Foto: Uroš Hočevar