V četrtfinalu tudi Krimovke, prihaja Liga prvakinj

Na zadnji preizkušnji pred začetkom rednega dela Lige prvakinj so se Krimovke v osmini finala Pokala Slovenije pomerile proti Zagorju. Po uspešnem gostovanju naše mlajše članske ekipe so se med najboljšim osem, z zmago 28:24, uvrstile tudi Krimovke.

V drugi minuti je Krimovke do uvodnega vodstva s pravo bombo popeljala Mirjeta Bajramoska. Zagorjanke so si nato uspele izboriti minimalno prednost, ki so jo zadržale vse do konca prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 14:15.
V drugem polčasu so Krimovke hitro prišle do vodstva (18:16) in tekmo v rutinirano pripeljale do uspešnega konca. Do konca tekme so prednost še obogatile in slavile z rezultatom 28:24.

Najboljša strelka tekme je z osmimi zadetki postala Tamara Mavsar, s šestimi ji je sledila Allison Pineau, po pet pa sta jih dodali še Mirjeta Bajramoska in Elizabeth Omoregie.

RK KRIM MERCATOR – RK GEN-I ZAGORJE 28:24 (14:15)
ŠC Stožice, 120. Sodnika: Teršek, Žibret

RK Krim Mercator: Jurič, Čečkova, Mavsar 8, Hrnčič 1, Stefanišin, Bajramoska 5, Marinček, Omoregie 5, Koren 2, Jankovič, Gregorc, Barič, Urbančič, Žabjek, Pineau 6, Goudjo 1..
RK Gen-I Zagorje: Ahlin, Rebolj, Voglar, Ugrin 5, Perić, Bratec, Ferfolja, Golob, Jeglič, Ljepoja, Ljubas 8, Obradović, Sterle 4, Irman 7.

Sedemmetrovke: Krim 1 (0), Zagorje 10 (7)
Izključitve: Krim 8 minut, Zagorje 6 minut

V četrtfinale Pokala Slovenije poleg naših Krima in Ljubljane napredujejo še Žalec, Krka, Koper, Velenje in Piran. Zadnjega udeleženca bomo dobili v torek, ko se bosta pomerila Celje in Škofja Loka. Žreb bodo na sedežu RZS opravili 3. marca, na igrišča pa bodo dekleta znova stopila 25. marca.