Uvodni evropski nasprotnik bo češki Banik Most

Rokometašice Krima Mercatorja so izvedele ime tretjega evropskega nasprotnika v 26. zaporedni sezoni Delo EHF Lige prvakinj. Češki Banik Most je izkoristil prednost domačega igrišča in kvalifikacijski turnir dobil z zmagama proti španski Gran Canarii in turškemu Kastamonu. Zmagovalke kvalifikacijskega turnirja bodo na Kodeljevem gostovale že na uvodu v skupinski del elitnega evropskega tekmovanja. Pomemben dvoboj v lovu na glavni del tekmovanja bo na sporedu v nedeljo, 6. oktobra, ob 17. uri.

Češke rokometašice so na prvi tekmi nadigrale špansko Gran Canario, ki je pred kvalifikacijami veljala za enega glavnih favoritov za končno slavje, a domače rokometašice so v drugem polčasu stopile na plin. Z zmago 28:21 so napovedale ogorčen boj v “finalni” preizkušnji proti Kastamonu, ki je brez težav preskočil srbsko Jagodino.

Veliko pričakovanje je v prvem polčasu odločilnega srečanja ponagajalo domačim rokometašicam, ki so zaostajale že s 1:5. Kljub zaostanku so strnile vrste in v nadaljevanju popolnoma zasenčile turške nasprotnice, najvišja prednost je znašala že devet zadetkov (22:13). A slavje se je začelo prezgodaj, gostje so se popolnoma približale (30:32), za dokončen preobrat je ob koncu dvoboja zmanjkalo le nekaj minut. Čehinje so vstopnico za skupini del EHF Lige prvakinj zagrabile z zmago 35:32.

Za Banik je največ zadetkov na dveh tekmah dosegla Dominika Zachova (13), devet jih je prispevala Alica Kostelna. Po osem pa Lucia Mikulcik in Katarina Kostelna. Krimovke se bodo proti Čehinjam prvič pomerile že na uvodi v skupinski del. Na Kodeljevem se bo 26. evropska sezona začela v nedeljo, 6. oktobra, ob 17. uri.

Termin povratnega srečanja, ki bi moral potekati med 8. in 10. novembrom, bo določen v nekaj dneh.

SKUPINSKI DEL DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA D
Györi Audi ETO KC (Madžarska)
RK Krim Mercator
IK Sävehof (Švedska)
DHK Banik most (Češka)

SPORED TEKEM KRIMA MERCATORJA
1. kolo: nedelja, 6. oktober 2019, ob 17.00: RK Krim Mercator : DHK Banik Most
2. kolo: nedelja, 13. oktober 2019, ob 15.00: IK Sävehof : RK Krim Mercator
3. kolo: sobota, 19. oktober 2019, ob 19.30: RK Krim Mercator : Györi Audi ETO KC
4. kolo: sobota, 2. november 2019, ob 16.00: Györi Audi ETO KC : RK Krim Mercator
5. kolo: 8./10. november 2019:DHK Banik Most : RK Krim Mercator
6. kolo: nedelja, 17. november 2019, ob 17.00: RK Krim Mercator : IK Sävehof