Uspešna generalka pred začetkom evropskega prvenstva

Izbranke Uroša Bregarja, ki se v Zrečah pripravljajo na začetek evropskega prvenstva na Švedskem, so uspešno prestale pripravljalni tekmi proti Švici. Obakrat so Švicarke ugnale za sedem zadetkov, prvič je bilo 32:25, v drugo pa 36:29.

Selektor je na obeh tekmah priložnost ponudil vsem rokometašicam, tudi petim krimovkam, Nini Jeriček, Poloni Barič, Miši Marinček, Sergeji Stefanišin in Amri Pandžič. Baričeva je na obeh tekmah dosegla po dva zadetka, Jeričkova pa po enega. Krimove barve v reprezentanci zastopa tudi trenerka vratark Branka Jovanović.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“V preteklem tednu smo se v večji meri posvetili igri v napadu, v novem pa se bomo že osredotočali na tekmo s Srbijo, o kateri smo že pridobili precej informacij. Osredotočili se bomo predvsem na obrambo, saj se moramo dobro pripraviti na odličen srbski napad. Dobra stvar je, da so igralke v tekmovalnem ritmu. Izkazale so se tudi mlade rokometašice, zato menim, da nas za prihodnost slovenske reprezentance ne sme skrbeti. Po pripravah na Srbkinje se bomo kasneje posvetili še Švedski in Španiji, drugo- in tretjeuvrščeni reprezentanci z zadnjega evropskega prvenstva.”

ČLANICE, PRIPRAVLJALNA TEKMA
Zreče, nedelja, 27. novembra:
SLOVENIJA : ŠVICA 36:29 (19:16)
Slovenija: Stanko 3, Ferfolja 2, Krhlikar, Gros 4, Krajnc, Jeriček 1, Čerenjak 1, Panger, Mavsar 5, Lazovič 6, Irman 6, Rebolj, Zulič 4, Barič 2, Petrinja, Šon 2, Stefanišin, Marinček, Pandžić.
Švica: Brütsch, Csebits, Doković, L. Frey 9, N. Frey 2, Haag 2, Hodel 3, Ineichen 2, Jordi, Kündig 3, Masset 2, Özcelik 1, Scherer 2, Weigelt 3, Wyder.

PRVA TEKMA
Zreče, sobota, 26. novembra:
SLOVENIJA : ŠVICA 32:25 (16:11)
Slovenija: Stanko 5, Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 6, Krajnc, Jeriček 1, Čerenjak 1, Panger, Mavsar 4, Lazovič 3, Irman 7, Zulič, Barič 2, Petrinja 1, Šon 1, Rebolj, Stefanišin, Marinček, Pandžič.
Švica: Brütsch, Csebits 3, Doković, L. Frey 4, N. Frey 2, Haag 2, Hodel, Ineichen 1, Jordi, Kündig 1, Masset, Özcelik 1, Scherer 6, Weigelt 4, Wyder 1.