Tudi v polfinalu bo odločitev padla na Kodeljevem

Krimovke so na prvi polfinalni tekmi evropskega Pokala pokalnih zmagovalk še enkrat več pokazale, da znajo igrati dober rokomet. Kljub prehladom in različnim poškodbam, ki so zdesetkale vrste naše ekipe so proti Ladi iztržile aktiven rezultat.

Semafor je ob koncu prvega polčasa kazal v prid našim dekletom, ki so ob koncu prvega polčasa prevzele pobudo in zasluženo povedle z rezultatom 13:14. V drugem polčasu so bila naša dekleta odločna, da zaigrajo še bolje, a Rusinje so izkoristile nekaj napak in povedle z rezultatom 25:18. V začni četrtini tekme pa so Krimovke znova zaigrale bolje in nadoknadile dobro polovico zaostanka.

Prva polfinalna tekma se je končala z rezultatom 28:24. Najboljša strelka tekme je postala Tamara Mavsar, ki je premagala prehlad in dosegla devet zadetkov. Mirjeta Bajramoska ji je sledila s petimi, štiri pa sta si razdelili Vesna Milanović Litre in Elizabeth Omoregie. Listo strelk naših deklet je zaključila Polona Barič z dvema zadetkoma.

HC LADA – RK KRIM MERCATOR 28:24 (13:14)
Sportkomplex USK “Olimp”, 2700. Sodnika: Cabrejas, Sanchez (oba Španija)

HC Lada: Erokhina, Gorshkova 1, Bliznova 4, Kakmolja, Samokhina 6, Kudriavtseva 2, Akopian, Dmitrieva 6, Sannikova 3, Nosikova 1, Chigirinova 4, Malashenko 1, Kostomakha, Denikaeva, Karpacheva, Utkina.
RK Krim Mercator: Jurič, Milanović Litre 4, Mavsar 9, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 5, Marinček, Omoregie 4, Koren, Barič 2, Obradović, Žabjek.

Sedemmetrovke: Lada 0 (0), Krim 6 (6)
Izključitve: Lada 10 minut, Krim 14 minut

Povratna tekma bo na Kodeljevem na sporedu v soboto, 9. aprila ob 17. uri! Vabljeni torej, da Krimovke znova pozdravimo v dvorani, kjer v letošnji sezoni še ne poznajo poraza. Slavile so proti romunski Craiovi in norveškemu Vipersu, pred dnevi pa so osvojile še Pokal Slovenije. Gremo skupaj, gremo Krim!