Tretji turnir regionalne lige tudi s humanitarno noto


V soboto in nedeljo bo v Športni dvorani Krim potekal tretji od skupno štirih turnirjev Ženske regionalne rokometne lige (WRHL). Turnir na Galjevici bo imel dobrodelni pridih, vstop na tekme pa bo prost.

Rokometašice Krima bodo skušale v Ljubljani zabeležiti drugo zmago v tej sezoni Lige WRHL. V soboto ob 18.00 se bodo pomerile z rokometašicami Vardarja iz Skopja, v nedeljo ob isti uri pa bo sledil še dvoboj s podgoriško Budućnostjo.

Prav z ekipo iz Črne gore so se izbranke Uroša Bregarja pomerile na zadnjem turnirju, ki je minuli konec tedna potekal v Koprivnici. Sobotna tekma je bila izenačena vse do polovice drugega polčasa, nato pa so črnogorske tekmice stopile na plin in na koncu zmagale z 28:24. V nedeljo so krimovke zanesljivo, z 28:21, premagale rokometašice Podravke Vegete in vknjižile prvo zmago v regionalni druščini.

Celotno dogajanje na Galjevici bo imelo humanitarni namen, saj bo klub zbiral prostovoljne prispevke za Nenada Stojakoviča. Slednji je svojo rokometno pot začel v Trbovljah in se kmalu izstrelil med najboljše slovenske krožne napadalce, njegovi borbenost in vztrajnost pa sta pustili velik pečat povsod, kjer je stopil na igrišče. Po zaključku kariere ima nekdanji reprezentant velike težave s hrbtenico, ki so ga prikovale na invalidski voziček. Trenutno stanje bi lahko odpravila izjemno zahtevna operacija, ki jo lahko opravijo specialisti v Švici.

Zato se je Rokometni klub Krim odločil, da bo v soboto in nedeljo zbiral prostovoljne prispevke, ki bi lahko Nenadu vsaj nekoliko pomagali pri bitki s poškodbo. Vstop na vse tekme turnirja bo prost, prostovoljne prispevke pa bo klub zbiral na za to posebej označenem mestu.

Nenadu lahko pomagate tudi s finančno donacijo, ki bo v celoti namenjena zdravljenju v Švici.
Podatki za nakazilo:
HD Enostavno pomagam – Nenad Stojakovič, Pod lipami 26, 3000 Celje,
TRR: SI56 6100 0001 6456 785
Namen: Pomoč Nenadu Stojakoviču
Sklic: SI00 133-2017
Koda namena: CHAR

ŽENSKA REGIONALNA ROKOMETNA LIGA, 3. TURNIR:
Sobota, 1. aprila, ob 16.00:
BUDUĆNOST : PODRAVKA VEGETA

Ob 18.00:
KRIM MERCATOR : VARDAR

Nedelja, 2. aprila, ob 16.00:
VARDAR : PODRAVKA VEGETA

Ob 18.00:
KRIM MERCATOR : BUDUĆNOST

LESTVICA REGIONALNE LIGE PO DVEH TURNIRJIH
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. RK Vardar 4 3 0 1 +20 6
2. ŽRK Budućnost 4 3 0 1 +11 6
3. RK Krim Mercator 4 1 0 3 -15 2
4. Podravka Vegeta 4 1 0 3 -16 2