Tretji dan, tretja tekma, tretja zmaga

Rokometašice Krima Mercatorja so niz treh zaporednih tekem zaključile proti klubski mlajši ekipi Ljubljani, ki v tej sezoni prav tako tekmuje med slovenskimi prvoligaši. Z izjemo uvodnih minut so bile krimovke vseskozi v vodstvu in na koncu zasluženo slavile zmago z 39:24. Ob tretji zmagi Krima Mercatorja v državnem prvenstvu je bila z devetimi zadetki najboljša Alja Koren, gol manj je prispevala Valentina Blažević.

Petkova tekma je za obe ekipi pomenila dobro pripravo za prihajajoče tekmovalne dneve. Pred rokometašicami je reprezentančni premor, a oba trenerja sta z mislimi že pri naslednjih izzivih. Vse bližje je gostovanje krimovk na Danskem, kjer bodo v soboto, 15. oktobra odigrale prvo tekmo v Ligi prvakinj. Medtem bodo mlajše Ljubljančanke pripravljenost stopnjevale v državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije, kjer so le korak oddaljene od zaključnega turnirja najboljših štirih ekip.

Valentina Blažević, RK Krim Mercator: »Najtežja tekma je bila v sredo, naslednji pa sta bili malce lažji. Rajši imamo tekme, kot treninge, igrale smo vse in tudi trener je zadovoljen.«

RK KRIM MERCATOR – RK LJUBLJANA 39:24 (19:13)
ŠC Stožice, 50. Sodnika: Miklavčič, Teršek

RK Krim Mercator: Georgijev 2, Jurič 5, Blažević 8, Jeriček, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 3, Koren 9, Pandžič, Barič, Kamdop 4, Amon 6, Zrimšek.
RK Ljubljana: Arhanič, Bon Brzin 1, Urbančič 6, Hočevar 1, Žabjek 6, Vučko, Jantol, Černivec 2, Novak, Curk, Abina 3, Hrvatin 2, Oder 1, Tomasovič, Beganovič 2.

Sedemmetrovke: Krim 1 (1), Ljubljana 5 (4).
Izključitve: Krim 2 minuti, Ljubljana 2 minuti.

Krimovke bodo po treh tekmah v prav toliko dneh – v četrtek so premagale Velenjčanke (43:15), v sredo pa v pokalnem tekmovanju izločile Zagorjanke (27:19) – dejavne tudi med vikendom. Več kot polovica se jih bo udeležila Oberfesta, prireditve na Vrhniki, kjer bodo podprle tamkajšnje rokometašice in obenem predstavljale tudi Krim Mercator.