Tretja zmaga za prvo mesto

Potovanje na sončno obalo, kjer smo gostovali v Kopru se je končalo z novo, tretjo zaporedno zmago. Pirančanke so medtem slavile v Zagorju in Krimovkam pomagale, da so na vrhu ostale same. Krim je po treh tekmah edina ekipa, ki še ni izgubila točke. Sledi kratek reprezentančni premor, na katerem bodo seveda dejavne številne Krimovke in trenerka Marta Bon. Čez dva tedna bomo v Galjevici gostili Branik.

Domačinke so se v začetnih minutah dobro držale in Krimovkam niso dopustile, da bi ušle na višjo prednost. Na prvo občutnejšo prednost so naša dekleta prišla tik pred koncem prvega polčasa, ki so ga dobile z rezultatom 10:14. V drugem polčasu se je vse postavilo na pravilno mesto, naša dekleta so zaigrala bolje tako v napadu, kot tudi v obrambi. Domačinke so v drugem polčasu dosegle zadetek manj, kot v prvem, na drugi strani pa so Krimovke pridno polnile mrežo.

Tekma se je končala z rezultatom 19:31, strelsko sta se najbolj izkazali Alja Koren in Tamara Mavsar, obe sta dosegli šest zadetkov. Na drugi strani sta najbolje odigrali Veronika Leški in Mirjeta Bytyqi, ki sta dosegli po pet zadetkov.

V prihodnjem tednu bo prednost dobila reprezentačna selekcija. Sanja Gregorc, Lara Hrnčič, Alja Jankovič, Alja Koren, Miša Marinček, Tamara Mavsar in Sergeja Stefanišin so dekleta, ki jih bo naša trenerka in selektorka Marta Bon vzela na vsaj eno trening tekmo v Črno goro. Dekleta se bodo zbrala že jutri, v Črno goro bodo odpotovale v sredo, v začetu decembra pa jih v Švici čaka predkvalifikacijski turnir za SP 2015.

Ž.U.R.D. KOPER – RK KRIM MERCATOR 19:31 (10:14)
Bonifika, 150. Sodnika: Ivančič, Ivančič

ŽURD Koper: Fidel, Borjančič 3, Gojkovič 2, Čeh, Likar, Petrinja 1, Udovič 1, Leški 5, Zorko 1, Bytyqi 5, Cuder-Skrlič 1, Klobas.
RK Krim Mercator: Jurič 2, Luković 2, Čečkova 2, Zrimšek, Mavsar 6, Hrnčič, Goudjo 3, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Lambevska 2, Koren 6, Jankovič 3, Gregorc 1, Barič, Urbančič 1.

Sedemmetrovke: Koper 5 (8), Krim 2 (2)
Izključitve: Koper 4 minute, Krim 22 minut