Trdožive Novomeščanke popustile šele v zadnjih 20 minutah

S prvim krogom se je začelo državno prvenstvo, ki bo letos potekalo brez končnice, tako je pred nami tekmovanje z 22 krogi. Prve nasprotnice Krimovk so bile Krkašice, naša dekleta so si pričakovano zmago priborile šele v zadnjih dvajsetih minutah. Po prvih 30. minutah je bil rezultat izenačen na 16:16. V drugem delu so Krimovke znova prikazale boljšo igro in zasluženo slavile z rezultatom 28:36.

V začetku tekme so Krimovke hitro ušle na najvišjo prednost, 3:9, takrat pa je domača vrata zaklenila Tina Hajdinjak. Krimovke nikakor niso našle poti mimo nje, polčas se je tako končal izenačeno 16:16. Prvih deset minut drugega polčasa so domačinke na krilih polne dvorane navijačev še naprej držale stik z našimi dekleti. V zadnjih dvajset minutah se je prednost vendarle začela strmo vzpenjati. Ob koncu tekme se je semafor ustavil pri rezultatu 28:36 in Krimovke so se lahko začele veseliti uvodne zmage.

Strelsko se je najbolje izkazala kapetanka Tamara Mavsar, ki je dosegla 16 zadetkov. Naslednja tekma naših deklet sledi že sredi tedna. V sredo prihajajo Velenjčanke, ki so v prvem krogu tesno izgubile proti RK Naklo Peko Tržič (17:18).

Jure Šterbucl je danes na trenerskem mestu nadomeščal Marto Bon, ki je aktivna na EHF kongresu, ki poteka v Dublinu: »Čestitam domačinom za lep dogodek in lepo odigrano tekmo. Tekmo smo dobro začeli, se držali dogovorov, kasneje pa smo nerazumljivo popustili. Pred naslednjimi tekmami moramo še marsikaj spremeniti in s tem bomo začeli že s prvim ponedeljkovim treningom.«

ŽRK KRKA NOVO MESTO – RK KRIM MERCATOR 28:36 (16:16)
ŠD Stopiče, 250. Sodnika: Košir, Sintič

ŽRK Krka Novo mesto: Hajdinjak, Pavlič, Leskovec 9, Ražem 3, Kramar 1, Pavlič, Avbelj 4, Rudman 3, Radojčič, Valjavec 2, Bobič 1, Glavič 1, Veble 3, Barbič, Kek 1, Špelič.
RK Krim Mercator: Jurič, Luković 3, Čečkova, Zrimšek, Mavsar 16, Bak, Hrnčič 3, Goudjo, Stefanišin, Bajramoska 7, Marinček, Koren 3, Jankovič 2, Gregorc 2, Barič, Urbačič.

Sedemmetrovke: Krka 4 (6), Krim 4 (6)
Izključitve: Krka 10 minut, Krim 4 minute