Tokrat z zmago iz Velenja

V 13. krogu državnega prvenstva smo se podali na pot proti Velenju. V prijetnem vzdušju Rdeče dvorane sta svoje nekdanje soigralke pozdravili Ekaterina Čečkova in Lara Hrnčič, tudi ostale Krimovke pa se dobro razumejo z Velenjčankami. Nekoliko premešana postava je slavila z rezultatom 25:33.

Krimovke so skozi celotno tekmo odigrale disciplinirano v obrambi in napadu. Veliko minutažo sta dobili tudi kadetinji Urša Urbančič in Nina Žabjek, v 37. minuti pa je na črto sedmih metrov stopila Polona Barič, ki jo, prav tako kot Nino Zulič čaka še nekaj tednov rehabilitacije pred dokončnim povratkom po poškodbi, a led je prebit. Tekma se je končala z rezultatom 25:33.

Alja Koren je dosegla dvomestno število zadetkov, Liliya Artsiukhovich je dosegla srečno sedmico. Krimovke po gostovanju v Skopju čaka domača tekma proti Kopru.

ŽRK VEPLAS VELENJE – RK KRIM MERCATOR 25:33 (11:17)
Rdeča dvorana, 60. Sodnika: B. in I. Pirc

ŽRK Veplas Velenje: Amon E., Mičič 4, Tomič 1, Alekić, Ferenc 3, Nakič M. 7, Simič, Nakič B., Naglič 3, Pajič, Amon I. 5, Tabakovič, Halilovič 2.
RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 7, Jurič 1, Čečkova 1, Mavsar 3, Hrnčič 5, Stefanišin, Omoregie, Zulič, Koren 10, Jankovič 2, Gregorc, Barič 1, Urbančič, Pavlova 2, Žabjek 1.

Sedemmetrovke: Velenje 5 (5), Krim 6 (3)
Izključitve: Velenje 8 minut, Krim 6 minut