Tigrice začenjajo pot v romunsko prestolnico

Rokometašice Krima Mercatorja čaka nov evropski izziv. V drugi tekmi glavnega dela Lige prvakinj bodo gostovale pri stari znanki, romunski Bukarešti. Evropske prvakinje izpred dveh let so v glavnem delu nasprotnice naših deklet že tretjo sezono zapored. Tekma se bo v soboto, 2. februarja, po slovenskem času začela ob 16. uri.

Romunke, pri katerih igrajo številne rokometašice, ki so v preteklosti nosile tudi Krimov dres, so na uvodni tekmi glavnega dela doživele najhujši poraz v svoji kratki evropski zgodovini. Madžarski Györi jih je namreč nadigral z rezultatom 36:27. Zaradi boljšega razmerja doseženih in prejetih zadetkov jih je na drugem mestu prehitel norveški Vipers.

Tigrice tudi na prvem gostovanju ne bodo morale računati na poškodovani Aljo Koren in Natašo Ljepojo. Zaradi zaključka obveznosti na ukrajinski univerzi pa bo tokrat manjkala tudi krožna napadalka Olga Perederiy. Trener Uroš Bregar bo tako še več odgovornosti prenesel na Leo Krajnc in Nino Žabjek, ki sta v tej sezoni debitirali v Ligi prvakinj.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Na tekmi proti Vipersu nismo bili disciplinirani do konca, uspeli smo se pobrati, a videlo se je, da nekaterim igralkam še manjka kilometrina v Ligi prvakinj. V pomanjkanju izkušenj in preveliki želji smo naredili nekaj usodnih potez, kar je botrovalo k tesnemu porazu. Pred naslednjo tekmo ima Polona Barič nekaj težav s komolcem, Dora Krsnik pa si je poškodvala mečno mišico in je vprašljiva za sobotni nastop. Res je, da sta tudi pri Bukarešti poškodovani dve pomembni igralki v napadu, a še vedno gre za zelo močno ekipo s »Krimovo« zunanjo linijo.«

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
»Tudi nam igralkam je žal, da se nam tiha želja po domači zmagi ni uresničila, a takšen je šport. Treba se je zbrati in iti naprej, v glavnem delu Lige prvakinj lahkih nasprotnikov ni in najpomembneje je, da se v vsako tekmo podamo z željo po zmago in ne dvignemo bele zastave.«

2. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ
sobota, 2. februar, ob 16.00, Bukarešta
CSM BUCURESTI : RK KRIM MERCATOR