Tigrice za uvod v novo leto dvakrat uspešne

Rokometašice Krima Mercatorja so leto 2019 začele na gostovanju pri srbski Jagodini, kjer je med 3. in 5. januarjem potekal drugi turnir regionalne lige. V želji na čimboljšo pripravo pred začetkom glavnega dela Lige prvakinj, so se ga udeležile tudi Tigrice, ki bi tokratni turnir sicer morale izpustiti.

Na vsakem turnirju namreč nastopajo le trije regionalni predstavniki, tokrat bi tako morala, poleg domače zasedbe, nastopiti še oba črnogorska kluba. Po spremenjenem razporedu pa so tako pomembne tekmovalne minute nabirale tudi Tigrice, te so tekmo v okviru regionalne lige sicer odigrale le proti Jagodini. Dvoboja proti Rudarju in Budućnosti sta bila le prijateljske narave in nista štela v skupni seštevek regionalnega tekmovanja.

Na prvi tekmi so ljubljanske rokometašice najprej ugnale črnogorskega Rudarja (28:22), drugi dan pa še domačo Jagodino (25:15). Močno okrnjena zasedba, ki jo še vedno pestijo številne poškodbe, je nato morala priznati premoč Budućnosti, ki si ob zmagi s 26:23 nikakor ni nabrala višje prednosti.

Tretji turnir regionalne lige bo potekal v ogrevalni dvorani Centra Stožice, kamor prihajata oba črnogorska predstavnika aktualne sezone regionalne lige. Turnir se bo začel v petek, 11. januarja, ko se bodo naše rokometašice, ob 18.30, pomerile proti Rudarju.

SPORED TRETJEGA TURNIRJA REGIONALNE LIGE:
petek, 11. januarja, ob 18.30, Center Stožice
RK KRIM MERCATOR : ORK RUDAR

sobota, 12. januarja, ob 18.00, Center Stožice
ŽRK BUDUĆNOST : ORK RUDAR

nedelja, 13. januarja, ob 14.45, Galjevica
RK KRIM MERCATOR : ŽRK BUDUĆNOST