Tigrice v končnico z ogromnimi devetimi točkami naskoka

Še drugo sezono zapored bodo rokometašice Krima Mercatorja v končnico državnega prvenstva vstopile z ogromnim naskokom pred preostalo trojico, ki se je uvrstila med štiri najboljše ekipe v državi. Na zadnjih šestih uradnih tekmah te sezone se bodo Tigrice pomerile proti Žalcu, ajdovskemu Mlinotestu in novomeški Krki.
Ljubljanske rokometašice bodo končnico odprle z dvema domačima tekmama. Med prvim aprilskim koncem tedna bodo gostile novomeško Krko, teden dni kasneje pa še Žalec. Po treh gostovanjih bomo zadnjo tekmo odigrali doma, proti ajdovskemu Mlinotestu.

Velika točkovna prednost Krimovke seveda postavlja v vlogo absolutnega favorita za nov, že 24. naslov državnih prvakinj. Ob novih dveh zaporednih zmagah, bi Tigrice naslov potrdile že po tekmah proti Krki in Žalcu.

Nezadržno se približuje tudi zaključni turnir Pokala Slovenije. Ta bo po dveh letih znova potekal v Celju. Krimovke bodo 26. pokalni naslov lovile 30. in 31. marca. Preostali udeleženci turnirja bodo še Velenje, Koper in Krka.

KONČNICA DRŽAVNEGA PRVENSTVA
RK Krim Mercator : ŽRK Krka -:- O tekmi
RK Krim Mercator : RK Zelene doline Žalec -:- O tekmi
ŽRK Mlinotest : RK Krim Mercator -:- O tekmi
ŽRK Krka : RK Krim Mercator -:- O tekmi
RK Zelene doline Žalec : RK Krim Mercator -:-
O tekmi
RK Krim Mercator : ŽRK Mlinotest -:-
O tekmi