Tigrice tudi na zadnji evropski tekmi po zmago

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo na gostovanju pri madžarsku FTC-ju poslovile od evropske sezone. Cilj pred sezono so ljubljanske rokometašice izpolnile z uvrstitvijo v glavni del tekmovanja, od domačega občinstva so se poslovile z veliko zmago proti romunski Bukarešti, v nedeljo, 10. marca, pa lahko pošteno premešajo štrene ekipam v skupini 2. Prav tekma naših rokometašic proti madžarski zasedbi bo dala končen odgovor o končni razvrstitvi.

Brez poškodovanih Alje Koren in Nataše Ljepoje bodo Tigrice zaigrale proti zasedbi, s katero so se v uradnih evropskih tekmovanjih pomerile osemkrat. Ne glede na razplet nedeljske tekme pa bo razmerje zmag še vedno na strani ljubljanske ekipe, ki se je zmage doslej veselila petkrat.

Na Kodeljevem so 9. februarja po hudem boju z le dvema zadetkoma prednosti (25:23) zmago dosegle madžarke. Povratni dvoboj se bo v dvorani Erd v nedeljo, 10. marca, začel ob 14.30. Tekmo si boste lahko v živo ogledali na Šport TV 3.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
FTC je zelo dobra zasedba. Naša glavna naloga bo zaustaviti Španko Nereo Peno, ki nam je na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani povzročila številne sive lase in ogromno prispevala pri preobratu tekme. Po njeni zaslugi se je madžarska ekipa izvila iz neprijetnega položaja in jo vrnila v igro. Na prejšnji tekmi nas je presenetila tudi Klujberjeva, ki je ena redkih desnih zunanjih igralk v tej sezoni, ki nam je zabila toliko zadetkov. Upam, da bomo obe igralki zaustavili, v tej smeri se tudi pripravljamo, a dejstvo je, da gre za vrhunski igralki, predvsem to velja za Peno. Verjamem v svoje varovanke, upam na našo dinamično in poletno predstavo, gremo na zmago.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
Na naši prvi medsebojni tekmi nam je zmanjkalo moči, z madžarsko ekipo se nismo mogle enakovredno kosati vseh 60 minut. Na to se zdaj pripravljamo, želimo zdržati njen ritem in se od lige prvakinj posloviti z zmago.”

6. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ
nedelja, 10. marec 2019, ob 14.30
FTC- RAIL CARGO HUNGARIA : RK KRIM MERCATOR