Tigrice se za konec tedna selijo na jadrnice

Rokometašice Krima Mercatorja bodo ta konec tedna priprave nadaljevale na obali, saj bodo za dva dni postale čisto prave mornarke. Ekipni duh bodo namreč krepile na jadranju med slovensko in italijansko obalo. Prihodnji teden jih čaka verjetno najtežji del priprav, kondicijske priprave v Zrečah.

Prve odgovore o pripravljenosti ekipe bomo prejeli že na 16. Memorialu Vinka Kandije. Ta bo potekal 16. in 17. avgusta, tudi tokrat pa bodo v Ljubljani gostovale ekipe iz Slovenije in tujine. Do sredine septembra, ko se bodo začele prve uradne preizkušnje v domačih tekmovanjih pa Tigrice čaka še kar nekaj treningov in pripravljalnih tekem.

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja:
“Tako jaz, kot trener imava zelo rada jadranje. Zato sva se takoj strinjala, da je to odlična priložnost, da se ekipa podruži, nekoliko sprosti in še boljše spozna ter poveže. Zagotovo bo jadranje za večino igralk neka nova, zanimiva izkušnja, ki bo popestrila naporne priprave. Štartali bomo iz Izole in jadrali do Italije, kjer bomo tudi prespali in se naslednji dan vrnili. Glede na to, da imam fanta, ki se ukvarja z jadranjem, mi le-to ni tuje. Obožujem morje in vse kar je povezano z njim.”

POMEMBNI DATUMI PRIPRAV NA SEZONO 2019/20:
3. in 4. avgust: jadranje
5. – 12. avgust: Zreče
16. in 17. avgust: 16. Memorial Vinka Kandije
14. september: začetek državnega prvenstva
12. oktober: začetek skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj – več TUKAJ