Tigrice po dolgem čakanju le v četrtfinale Pokala Slovenije

Rokometašice Krima Mercatorja so se po skoraj treh mesec vendarle uvrstile v četrtfinale Pokala Slovenije. Tekma proti Žalcu bi namreč morala biti na sporedu že konec oktobra, a je odpadla zaradi tehničnih težav v žalski dvorani. Tigrice, ki so prvo uradno tekmo v letu 2019 dobile z rezultatom 30:17, že slab dan kasneje čaka še gostovanje pri Celju.

Zaradi pravil tekmovanja so bile ljubljanske rokometašice tudi tokrat v vlogi gostujoče ekipe, a jih to ni kaj dosti zmedlo. Po izenačanem začetku so Krimovke v 15. minuti stopile na plin in dosegle štiri zaporedne zadetke, s katerimi so si nabrale prvo občutnejšo prednost.

Do konca dvoboja so zadetke pri “gostjah”, z izjemo vratark, dosegle prav vse rokometašice. S sedmimi zadetki je na vrhu liste strelk pristala Tjaša Stanko, ki je dosegla sedem zadetkov. Okroglo tridesetico je za zmago pri 30:17, po samostojni akciji tik pred koncem tekme potrdila Ines Amon.

Krimovke v nadaljevanju tekme čakata še dve gostujoči tekmi državnega prvenstva. Proti celjski ekipi Z’dežele bodo zaigrale že v sredo, 16. januarja. V soboto, 19. januarja, pa jih čaka nova tekma proti tokratnih nasprotnicam iz Žalca. Obe tekmi se bosta pričeli ob 19. uri.

Med preostalimi udeleženci četrtfinala Pokala Slovenije so še trije prvoligaši – Ptuj, Krka in Koper ter trije drugolišaši Izola, Naklo in Olimpija. Žreb zadnje stopničke pred zaključnim turnirjem naj bi potekal 21. januarja, tekme bodo na sporedu 13. februarja.

OSMINA FINALA POKALA SLOVENIJE
torek, 15. januarja, ob 18.40, Center Stožice
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : RK KRIM MERCATOR 17:30 (9:13)
Zelene doline Žalec: Strnad 5, Dobrić 4, Herodež 3, Golavšek 2, Držan 1, Fister 1, Kolar 1.
Krim Mercator: Stanko 7, Barič 5, Krsnik 3, Krajnc 3, Amon 3, Perederiy 3, Žabjek 2, Ristovska 2, Gnabouyou 1, Vučko 1.