Tekma s Podravko prinesla dragocene izkušnje

Po sezoni premora se je na igrišča vrnila Ženska regionalna rokometna liga, v kateri bo tekmovanje potekalo na štirih turnirjih. Prvega ta konec tedna gosti Podgorica. Na uvodni tekmi so se rokometašice Krima Mercatorja pomerile s hrvaško Podravko in ji morale priznati premoč z 21:30.

Ljubljanski trener Uroš Bregar je že pred tekmo napovedal, da bo na tem obračunu več priložnosti namenil mlajšim igralkam. Velik del tekme sta tako na parketu preživeli obetavni 18-letnici Nina Žabjek in Urša Urbančič, ob njima pa tudi Nina Zulić, ki se je po novem letu vrnila v ekipo Krima Mercatorja s posoje v ajdovskem prvoligašu.

Krimovke so obračun z 22-kratnimi hrvaškimi prvakinjami začele zelo dobro in v 10. minuti so prve povedle za dva zadetka (8:6). Nato so pobudo prevzele rokometašice iz Koprivnice, ki so skozi celotno tekmo igrale z bistveno bolj izkušeno ekipo. Prvi polčas so dobile s 15:12, v nadaljevanju pa ušle na dvomestno razliko in mirno zaključile tekmo.

Zasedbo s slovenske prestolnice preostala tekma uvodnega turnirja čaka v nedeljo proti makedonskemu Vardarju. Dvoboj se bo začel ob 16. uri, v živo pa ga boste vsi ljubitelji rokometa lahko preko spletnega prenosa spremljali na spletni strani kluba (rkkrim.com).

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Že pred tekmo smo se odločili, da ne bodo igrale Nina Jeriček, Miša Marinček in Mirjeta Bajramoska, tudi Vesna Milanović Litre je na igrišču preživela le pet minut. Podravki se nismo zoperstavili z našo najboljšo možno postavo, saj smo želeli videli, kaj lahko ponudijo nove mlade moči. Amra Pandžić je branila zelo korektno. Na tekmah Regionalne lige bomo v igri preizkusili še nekaj drugih stvari ter še naprej namenjali priložnost mladim rokometašicam, na katere računamo v prihodnosti.«

Tamara Georgijev, rokometašica RK Krim Mercator:
»Trener je priložnost ponudil mlajšim igralkam, katerim bi rada čestitala za prikazano. Videlo se je, da še nismo zelo uigrane. V nedeljo bo naša ekipa nastopila v bolj izkušeni zasedbi in videli bomo, kako se bo razpletel obračun z Vardarjem.«

ŽENSKA REGIONALNA ROKOMETNA LIGA, 1. TURNIR
Sobota, 14. januarja:
RK KRIM MERCATOR : RK PODRAVKA 21:30 (12:15)
RK Krim Mercator: Georgijev 4, Žabjek 1, Benko 1, Milanović Litre, Jeriček, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Urbančič, Zulić 4, Koren 5, Pandžič, Kamdop 4, Amon 2.
RK Podravka: Jukić 1, Dežić 1, Karlovčan 4, Popović, Krsnik 4, Milošević, 4, Nemaškalo, Mrđen 1, Franušić, Vidak 5, Hajduk, Pavlović 2, Gugić, Debelić 8.

BUDUĆNOST – RK VARDAR 30:29 (16:16)

PREOSTALI TEKMI 1. TURNIRJA REGIONALNE LIGE:
Nedelja, 15. januarja, ob 16.00:
RK VARDAR : RK KRIM MERCATOR

Ob 18.30
BUDUĆNOST – RK PODRAVKA

RAZPORED PREOSTALIH TURNIRJEV WRHL:
2. turnir, Koprivnica, Hrvaška, 25. in 26. marec 2017
3. turnir, Ljubljana, Slovenija, 1. in 2. april 2017
4., zaključni turnir, Skopje, Makedonija, 25. in 26. april 2017