Suvereno prek Krke, zdaj na vrsti Thüringer

Rokometašice Krima Mercatorja so v četrem kolu pričakovano premagale še novomeško Krko (48:13) in v domačem prvenstvu ostajajo edina ekipa, brez poraza. Pred ljubljanskimi rokometašicami so sedaj dnevi namenjeni pripravi na evropski spektakel. Na Kodeljevem bo gostoval nemški Thüringer.

Krimovke so od prve minute tekme zagospodarile na igrišču in novomeškim rokometašicam niso dopustile veliko priložnosti. Miša Marinček Ribežl je v prvi polovici tekme nasprotnicam dopustila le štiri zadetke, njene soigralke so jih v napadu pridelale kar 23.

Tudi v drugem polčasu slika ni bila nič drugačna. Razlika se je le zviševala in se na koncu ustavila pri rezultatu 48:13. Sara Ristovska je dosegla osem zadetkov, z le enim manj se je proslavila še Polona Barič. Obe sta prevzeli tudi pobudo na listi strelk.

4. KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA
ponedeljek, 8. oktober, ob 20.30
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA 48:13 (23:4)
Krim Mercator:
Amon 8, Ristovska 8, Barič 7, Stanko 6, Beganović 5, Perederiy 4, Tsakalou 3, Žabjek 3, Vučko 2, Zulić 1, Koren 1.
Krka: Hotko 4, Kramar 3, Papež 2, Abina 2, Slapničar 1, Gramc.

2. KOLO LIGE PRVAKINJ, KODELJEVO
sobota, 13. oktober, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : THÜRINGER HC

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Pred nami je dolg teden in vesel sem, da smo tokrat tekmo odigrali že zgodaj. Časa za pripravo na Thüringer imamo kakšen dan več, a pozorni moramo biti, da ne pride do neljubih poškodb. V državnem prvenstvu igramo kar nekaj težkih tekem, na katerih moramo biti maksimalno skoncentrirani, saj so proti Krimu vse ekipe visoko motivirane..”