Suvereno na gostovanju v Žalcu

Krimovke so v desetem krogu državnega prvenstva gostovale v Žalcu. S tokratnimi nasprotnicami so se v letošnji sezoni že pomerile, na drugem super pokalu so naša dekleta slavila z rezultatom 42:29. Tekmo pod milim nebom v Portorožu, je tokrat zamenjala dvorana v Žalcu, Krimovke so dosegle enako število zadetkov, dopustile pa štiri manj.

Le uvodnih pet minut so domačinke uspele držati izenačen rezultat, po dveh zadetkih Polone Barič in enem Marije Obradović ter Alje Koren pa so Krimovke prvič pobegnile na 4:8. Taktično zreli igri so naša dekleta poizkušala dodati tudi kakšno atraktivno potezo, polčas je z dvema zaporednima zadetkoma zaključila Ana Zrimšek, z obrambo strela s sedmih metrov pa se je, ravno ob izteku prvih trideset minut izkazala še Miša Marinček. Prvi polčas se je končal z rezultatom 12:20.

Kvalitetna igra Krimovk se je, s povečevanjem vodstva, odražala tudi v drugem polčasu. V vratih je odlično Mišo zamenjala Amra Pandžič, ki je pred sezono prišla ravno iz Žalca. Tudi ona se je izkazala, obranila je dva ali celo tri strele zaporedoma. V drugem polčasu so, razen poškodovanih, priložnost za igro dobile vse Krimovke. Številne protinapade je odlično izkoriščala vselej hitra Polona Barič, ki je postala prva strelka tekme. Dosegla je kar 15 zadetkov.

Z osmimi zadetki se je izkazala Mirjeta Bajramoska, šest jih je dodala Elizabeth Omoregie. Štiri je dosegla Nina Zulič, tri Alja Koren. Po dva sta dosegli Marija Obradović in Ana Zrimšek. Svoje sta dodali še Neža Avbelj in Ana Abina.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – RK KRIM MERCATOR 25:42 (12:20)
ŠD Žalec, 100. Sodnika: Kržan, Romih

RK Zelene doline Žalec: Križan, Danijel, Čede, Turnšek 7, Čerenjak 6, Lobnikar, Košir M., Frangež 1, Pirc 3, Kompan, Tratnik, Korotaj 7, Košir J., Zubak, Strnad 1.
RK Krim Mercator: Abina 1, Jurič, Luković, Mavsar, Avbelj 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Beganovič, Marinček, Omoregie 6, Zulič 4, Koren 3, Pandžič, Barič 15, Obradović 2, Zrimšek 2.

Sedemmetrovke: Žalec 9 (8), Krim 4 (4)
Izključitve: Žalec 6 minut, Krim 8 minut

Že sredi tedna bodo naša dekleta znova tekmovalno naravnana, v Celju jih namreč čaka zaostala tekma osmega kroga. Letošnji tekmovalni koledar bodo Krimovke sklenile v sredo, tekma se bo začela ob 19. uri.