“Spominjam se občutkov, ki so bili nepopisni.”

Amra Pandžić je v Krimovem dresu že zaigrala v Ligi prvakinj. Prve izkušnje med najboljšimi je nabirala že v sezoni 2007/2008, nato pa se je preizkusila v tujini. V vrste najuspešnejšega slovenskega kluba se vrača iz Žalca. V nadaljevanju preberite o njenih začetkih, občutkih ob povratku in ritualih pred tekmo.

Kdaj si se začela ukvarjati z rokometom? Kdo te je navdušil zanj?
Ta zgodba se pri vseh isto začne, ko si v osnovni šoli in tvoja prijateljica trenira, reče, če greš z njo ter greš res zraven.  Takšna zgodba je bila tudi pri meni, rokomet mi je postal všeč in bila sem redna obiskovalka krožka. Moje prve rokometne spretnosti sem se učila v Zalogu, nato pa sem nadaljevala v Športnem Društvu Polje.

Kateri šport ti je poleg rokometa še najbližji?
Rada imam nogomet, odbojko, najbližja pa mi je košarka, ki jo poleti tudi veliko preigram. V osnovni šoli smo rokometašice igrale poleg rokometa še vse te tri športe, tako da smo bile tudi na teh področjih uspešne.

Pred leti si že stala med vrati Krima. Kakšne so misli sedaj, ko se vračaš?
Zelo se veselim svojega povratka in sedaj bom poizkusila samo nadgraditi svoje znanje oziroma priti nazaj tam, kjer sem bila. Spominjam se občutkov, ki so bili nepopisni, ko vidiš igralko vrhunskega kova, ki ti teče v protinapad proti tebi in imaš ti v bistvu zadnjo besedo.

Z nekaterimi soigralkami se poznaš že od prej. Kakšna je bila reakcija, ko si jim povedala, da se vračaš?
Bile so vesele in me lepo sprejele.

Kaj pričakuješ od letošnje sezone, predvsem o državnem prvenstvu in igranju v Ligi Prvakinj, kjer si že bila del ekipe?
Za državno ligo se mi zdi, da je že nekaj let, ko gre za derbi. Prej je večni nasprotnik bila Olimpija, sedaj je to Zagorje. Take tekme so več kot dobrodošle, a kljub temu moramo dokazati, da smo z razlogom prvakinje in tudi letos ne bo rezultat nič drugačen. Kot ekipa se moramo povezat in potem bodo rezultati v Ligi prvakinj kar sami prišli.

Imaš kakšen ritual pred tekmo?
Poslušanje motivacijske glasbe, imam pa tudi med tekmo rituale, a so bolj osebne narave.