Soliden prvi polčas, odličen drugi

Dolgo je bilo čakanje na uvodno tekmo Lige prvakinj. Po turbolentnem zaključku lanske sezone je bilo potrebno veliko dela, da so stvari zopet začele počasi zavijati proti svetlejši prihodnosti. Prenovljena in sveža Krimova ekipa je z nestrpnostjo čakala na prvo tekmo in nismo čakali zaman. Dekleta so opravila odlično delo, v prvem polčasu še sramežljivo, kasneje pa odločno in na vrhunskem nivoju. Hypo je v prvem polčasu še imel nekaj priložnosti in bil blizu, a v drugem padel v Krimov stroj. Dekleta so slavila visoko zmago z 32:20. Slavje pa ne bo dolgo, že jutri nas v državnem prvenstvu čaka Branik.

Marta Bon je s sodelavci previdno izbirala igralke, ki bodo v novi sezoni oblekle modri Krimov dres. Nekaj smole je bilo v zadnjem času s poškodbami, ki so ohromile nekaj deklet, ki bi zagotovo bile del ekipe na prvi tekmi Lige prvakinj. Nekaj pozitive je na tem področju prinesla Alja Koren, ki je kljub poškodbi rame stisnila zobe in zaigrala.

Tekmo so Krimovke odlično odprle in kaj hitro povedle z 2:0, oba zadetka je zadela Mirjeta Bajramoska. Krimovke so tako že od prvih minut vodile in vodstva nikoli izpustile iz rok. V vratih je blestela Sergeja Stefanišin, ki je zbrala več kot deset obramb, a Hypo je kljub temu našim dekletom vseskozi dihal za ovratnik. Krimovke so v prvem polčasu še najdlje ušle v 25. minuti, ko je bil rezultat 14:9, na odmor bi lahko šle s štiri zadetki prednosti (15:11), a so nasprotnice v zadnji sekundi zadele in znižale zaostanek na 15:12.

V prvem polčasu so zaigrale že vse rokometašice, razen Mance Jurič in Miše Marinček. Slednja je priložnost dobila v drugem polčasu, saj je po premoru zamenjala odlično Sergejo. Avstrijke so hitro zadele in se približale na 15:13, takrat pa je igra Krima postala še boljša in še hitrejša. V vratih je zablestela še Miša, njeno delo je ekipa nadgradila v napadu in zmaga ni bila več ogrožena. Krimovke so do konca tekme le stopnjevale tekmo, pet minut pred koncem prvič povedle za deset (29:19), do konca tekme pa dodale še dva zadetka in slavile z 32:20. Zaigrala je tudi Manca, dosegla zadetek in zaključila odlično uverturo v novo sezono Lige prvakinj.
Ob koncu tekme je nemogoče izpostaviti najboljše posameznice. Sergeja in Miša sta zbirali obrambe, steklo je v napadu. Največ zadetkov je dosegla Mirjeta Bajramoska, ki je po tekmi dejala, da se ne obremenjuje s številom zadetkov. Ekipa je na prvem mestu.

Slavje ne bo trajalo dolgo. Že jutri dekleta čaka tekma četrtega kroga državnega prvenstva, ob 18.30 uri v ogrevalni dvorani Stožice gostimo Branik. V torek odhajamo na gostovanje v Naklo (18.30).

RK KRIM MERCATOR – HYPO NIEDERÖSTERREICHER 32:20 (15:12)
Stožice, 800. Sodnika: Lorente, Serradilla (oba Španija)

RK Krim Mercator: Artsiukhovich 2, Jurič 1, Luković 3, Čečkova 2, Mavsar 4, Bak 3, Hrnčič 2, Goudjo 2, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 3, Lambevska, Koren, Jankovič, Gregorc 2.
Hypo Niederösterreicher: Belik, Dedić 3, Lerant 3, Goričanec 4, Budečević 1, Musalem Araos 1, Wess, Sanko, Mauler, Kaiser 2, Hajgato, Rotis-Nagy, Ačimović 4, Costa, Gomes da Rocha 2.

Sedemmetrovke: Krim 2 (3), Hypo 0 (4)
Izključitve: Krim 6 minut, Hypo 8 minut