Slovo krimovk od sezone Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja se od nastopov v Ligi prvakinj poslavljajo v drugem delu. Na tekmi 6. kola drugega dela so morale Ljubljančanke na Kodeljevem priznati premoč danskemu FC Midtjyllandu (21:27), ki si je s tem uspehom kot zadnja ekipa zagotovil mesto v četrtfinalu.

Krimovke so v svoji 22. zaporedni sezoni med evropsko klubsko elito presegla pričakovanja. Mesto v prvem delu so si morale priigrati v kvalifikacijah, nato pa se tam zavihtele na prvo mesto skupine D. Pred in skozi celoten drugi del so jih nato pestile težave s poškodbami, a so kljub temu s srčnostjo in borbenostjo dokazovale, da si zaslužijo mesto med najboljšo dvanajsterico.

Vanjo so se podala s šestimi točkami in bile vse do zadnjega v boju za napredovanje v končnico. Izbranke Uroša Bregarja je sicer pred obračunom z danskimi podprvakinjami čakala misija nemogoče – potrebovale so zmago z najmanj devetimi ali desetimi zadetki -, a se te niso ustrašile. Temu primerno so začele tudi soboten preizkus. Sredi pete minute so z zadetkom Mirjete Bajramoske povedle s 3:1, dve minuti za tem je bila za +2 (4:2) natančna še Tamara Georgiev.

Sledilo je fantastično obdobje Miše Marinček, ki je v šestih minutah zbrala pet izjemnih obramb in med drugim ekipo rešila prejetega zadetka po dveh povsem neoviranih nasprotnih napadih Midtjyllanda, a njene soigralke niso našle pravih odgovorov v napadu. Gostje so tako osem minut pred koncem prvega polčasa izid prvič poravnale (6:6), z zadetkom svoje najuspešnejše posameznice na tekmi Veronice Kristiansen (9 golov) pa ob koncu 28. minute še prvič povedle (9:8). Z golom prednosti so stopile tudi v drugi polčas, saj je bila tik pred odhodom na glavni odmor natančna Luise Burgaard.

Na začetku nadaljevanja je Nina Zulić z lepim prodorom poskrbela za izenačenje na 10:10, nato pa so se v igri krimovk zvrstile številne napake. Tekmice z Danske so te izkoristile za delni niz 7:1 (17:11), ki jim je zagotovil miren preostanek tekme.

Zasedbi Krima Mercatorja, pri kateri sta bili s petimi zadetki najboljši Nina Jeriček in Aneta Benko, do konca sezone ostajajo nastopi v obeh domačih tekmovanjih ter v regionalni ligi.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Prvi polčas smo dobro začeli, škoda je le za nekaj sodniških odločitev, saj bi v primeru drugačne odločitve lahko povedli za tri ali štiri gole. A ne bom se izgovarjal na sodnici. V drugih 30 minutah smo se mučili v napadu, težave smo imeli predvsem pri strelih z razdalje. To je Midtjylland, trenutno prvouvrščena ekipa danske lige, izkoristil. S potekom sezone sem do sedaj zelo zadovoljen, saj smo uresničili vse zadane cilje.”

Aneta Benko, rokometašica Krima Mercatorja:
“Vse bi dala za to, da bi zmagale to tekmo, četudi ta ne bi bila dovolj za četrtfinale. Od sezone Lige prvakinj smo se želele posloviti z uspehom. V prvem polčasu smo dobro igrale, držale smo korak s tekmicami. V nadaljevanju je na žalost naša igra razpadla. Dolgo smo se pripravljali na Danke, poznale  vsako njihovo potezo, a nekako so bile vseskozi malo pred nami.”

LIGA PRVAKINJ, SKUPINA 2, 6. KOLO:
Sobota, 11. marca:
KRIM MERCATOR : FC MIDTJYLLAND 21:27 (9:10)
Krim Mercator:
Georgiev 1, Benko 5, Milanović Litre 1, Abina 1, jeriček 4, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 1, Zulić 3, Koren 2, Pandžić, Barič 1, Amon 1, Zrimšek.
FC Midtjylland: Thörn, Jörgensen 3, Blohm 2, Petersen, Jacobsen 2, Kristiansen 9, Friis 4, Englert, Linden, Pedersen 2, Augustesen, jensen 1, Josdottir, Burgaard 4.
STATISTIKA

Nedelja, 12. marca, ob 15.00:
TEAM ESBJERG : CSM BUKAREŠTA

Ob 17.00:
LARVIK : GYÖRI AUDI ETO KC

EHF LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 2
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Györi Audi ETO KC 9 7 1 1 +70 15
2. Larvik 9 5 2 2 +9 12
3. FC Midtjylland 10 5 0 5 +11 10
4. CSM Bukarešta 9 4 1 4 +3 9
5. RK Krim Mercator
10 3 0 7 -52 6
6. Team Esbjerg 9 2 0 7 -39 4