Sedem Krimovk z reprezentanco na novih pripravah

Med marčevskim EHF tednom bodo znova dejavne naše članske reprezentantke, ki se bodo, po uspešnem turnirju v Švici, na zadnji svetovni kvalifikacijski stopnici pomerile proti Francozinjam. Na seznamu, ki ga je pripravila selektorica Marta Bon je tudi sedem Krimovk.

Reprezentantke se bodo na pripravah zbrale 18. marca, konec tedna pa bodo preživele v srbskem Zrenjaninu, kjer bodo odigrale dve prijateljski tekmi proti tamkajšnji izbrani vrsti. Prva tekma se bo v soboto, 21. marca pričela ob 20:30, druga ji bo sledila v nedeljo ob 12. uri.

Sanja Gregorc, Lara Hrnčič, Alja Janković, Alja Koren, Miša Marinček, Tamara Mavsar in Sergeja Stefanišin so Krimovke, ki bodo znova oblekle reprezentančni dres. Naslednji največji klubski delež prinaša nemški Göppingen, kjer igrajo Iris Guberinič, Lina Krhlikar in Ana Petrinja. Nemško kvoto dopolnjuje še Branka Zec (Vulkan Ladies). Stalni del reprezentance so tudi tri »francozinje«, Nimesovima Nini Jeriček in Maji Šon družbo dela še Ana Gros (Metz). Zadnja, a nič manj pomembna legionarka je Vardarjeva Barbara Lazović.

Še pet reprezentantk prihaja iz domače lige. Teja Ferfolja, Neli Irman (obe Zagorje) in Tjaša Stanko (Maribor) že dobro poznajo reprezentančno okolje, Edita Amon (Velenje) in Jasna Turnšek (Žalec) pa se bosta zagotovo hitro privadili, saj sta že bili del mlajših reprezentanc.