Sedem Krimovk v slovenski reprezentanci

Krimovke so po uspešno opravljenem cilju, preboju v redni del Lige prvakinj, dočakale nekaj tekmovalnega odmora. Za nekatere od njih so se že kmalu po koncu skupinskega dela začele priprave z reprezentancami, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ali na kvalifikacije za svetovno. Allison Pineau bo barve Francije zastopala v hrvaškem Osijeku, sedem rokometašic pa bo s ponosom obleklo dres s slovenskim grbom.

Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Tamara Mavsar, Alja Koren, Lara Hrnčič, Alja Jankovič in Sanja Gregorc so, skupaj s selektorko Marto Bon in preostalimi najboljšimi slovenskimi rokometašicami, s pripravami začele pretekli četrtek. To sredo, 3. decembra jih čaka prva v seriji treh tekem predkvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015, ki bo potekal na Danskem. Miša Marinček je del priprav, ki so potekale v Ljubljani, zaradi bolezni morala izpustila, a bo tudi v tem tednu zagotovo navduševala s svojimi obrambami in morda še kakšnim zadetkom.

“V Švici bomo nastopili brez klasične leve zunanje igralke, navkljub temu pa menim, da naša ekipa premore dovolj kakovosti in izkušenj za zmago na turnirju. Ta cilj lahko dosežemo le v primeru, da turnir odigramo na zgornji meji svojih zmogljivosti. Na nedavni reprezentančni akciji v okviru tedna EHF smo prikazali dobre predstave, po zmagi nad Črnogorkami pa smo si tudi nekoliko dvignili samozavest. Po igralskem kadru prav gotovo prednjačijo Belorusinje. Kar nekaj njenih igralk nastopa v ligi prvakinj, nekatere igralke so zelo izkušene. Ob tem jih vodi tudi slovenski strokovnjak Tomaž Čater, zavoljo tega pa nas zelo dobro poznajo. Pri Švicarkah in Grkinjah je prav tako opazen določen kakovosten napredek, a mi se bolj osredotočamo na našo igro. Če bomo v Švici igrali na naši ravni, potem je naš cilj dosegljiv,” je danes na tiskovni konferenci dejala Marta Bon.

Branka Zec, Neli Irman, Lina Krhlikar, Ana Gros, Iris Guberinić, Barbara Lazović, Tjaša Stanko, Ana Petrinja in Teja Ferfolja so preostale reprezentantke, ki bodo v sredo, četrtek in soboto znova s ponosom nosile grb lastne reprezentance. Dekleta želimo vam čim uspešnejšo igro in posledično napredovanje v nadaljnje kvalifikacije.
Sreda, 3. december:
20:05 Švica – SLOVENIJA

Četrtek, 4. december:
17:45 Grčija – SLOVENIJA

Sobota, 6. december:
12:00 SLOVENIJA – Belorusija

Krimovke bodo po nekaj dni po reprezentančem povratku iz Švice nadaljevale z državnim prvenstvom. V sredo, 10. decembra, bodo ob 18. uri zaigrale v Žalcu. V soboto, 13. decembra, v Galjevico prihaja Piran, drugo uvrščena ekipa, ki igra odlično in še ni doživela poraza. Še teden dni pozneje, 20. decembra, bodo Krimovke odigrale zadnjo tekmo letošnjega koledarskega leta, odšle bodo na gostovanje v Ajdovščino.