Še zadnjič letos do zmage

Zadnji letošnji, sicer deseti krog, državnega prvenstva so naša dekleta odigrala v Ajdovščini. Domačini so v lepo napolnjeni dvorani športnega centra Police pripravili glasno navijaško vzdušje, rokometašice na parketu pa so pokazale precej borbeno igro do zadnjih minut.

Sanja Gregorc je v tretji minuti zbrala že dva zadetka in Krimovke popeljala do vodstva z 0:2. To je bila tudi najvišja razlika obeh ekip v prvem polčasu. Rezultat je bil precej izenačen skozi celotno prvo polovico tekme. Krimovke so na odmor odšle s prednostjo 16:18.
Tudi v drugem polčasu se razmere niso spremenile. Krimovke so v zadnjih minutah tekmo mirno pripeljale do konca in s tem dosegle še deseto zmago v tej sezoni državnega prvenstva.

Tekma se je zaključila z rezultatom 29:32. Najboljša strelka tekme je z 11 zadetki postala Alja Koren. Za domačinke jih je devet zbrala Tina Rojc.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA – RK KRIM MERCATOR 29:32 (16:18)
ŠC Police, 150. Sodnika: T. in I. Pajič

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Srečkovič, Jesenko, Polanc, Tripkovič, Rojc 9, Svetik 4, Brecelj, Jonovič, Bajc, Čajko 4, Kavčič, Pipan, Ferfolja 3, Čermelj 1, Schuster 8.
RK Krim Mercator: Artsiukhovich 1, Jurič 1, Žabjek, Čečkova, Zrimšek, Mavsar 6, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 2, Koren 11, Jankovič 5, Gregorc 4, Urbančič, Pavlova.

Sedemmetrovke: Ajdovščina 4 (3), Krim 5 (5)
Izključitve: Ajdovščina 4 minute, Krim 6 minut