Še eno izenačenje proti Zagorju

Krimovke so na zadnjo januarsko soboto odigrale še zadnjo januarsko tekmo. Na Galjevico so prišle Zagorjanke in čakala nas je zanimiva ura rokometa. Tudi po drugi uri rokometa sta se ekipi razšli brez zmagovalca, z remijem 23:23.

Krimovke so bolje odprle srečanje, odlično se je med vratnicama skozi celotno srečanje znašla Amra Pandžič, uvodni zadetek tekme je dosegla Marija Obradović. Gostje so nato prešle v minimalno vodstvo, ki so ga držale vse do konca prvega polčasa (12:13).

V prvih minutah drugega polčasa so bile Krimovke znova odlične, z delnim rezultatom 3:1, so povedle z 15:14 in znova se je začela izenačena igra z minimalno prednostjo ene ali druge ekipe. V zadnji minuti so Krimovke, z zadetkom Tamare Mavsar, povedle z 23:21. A gostje so v zadnjih minutah našle pot do dveh zadetkov in novega izenačenja.

Najboljša strelka tekme je postala Tamara Mavsar, ki je dosegla osem zadetkov. Marija Obradović jih je dodala šest, Polona Barič štiri. Mirjeta Bajramoska in Vesna Milanović Litre sta dodali po dva zadetka, Manca Jurič enega.

RK KRIM MERCATOR – RK ZAGORJE 23:23 (12:13)
ŠD Krim, 300. Sodnika: Pirc, Pirc

RK Krim Mercator: Abina, Jurič 1, Milanović Litre 2, Mavsar 8, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 2, Beganovič, Marinček, Omoregie, Zulič, Koren, Pandžič, Barič 4, Obradović 6, Zrimšek.
RK Zagorje: Vozelj, Krajnc 7, Stanko 8, Panger 1, Rebolj 4, Voglar, Ugrin 2, Perić, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja 1, Skrinjar.

Sedemmetrovke: Krim 8 (5), Zagorje 6 (3)
Izključitve: Krim 8 minut, Zagorje 4 minute
Rdeč karton: Omoregie (45′, Krim)

Pred Krimovkami je že pester februar. V drugem mesecu bodo najprej gostovale v Ajdovščini, tekma 13. kroga državnega prvenstva bo prihodnjo soboto, 6. februarja ob 20. uri. Znana sta tudi datuma obeh tekem četrtfinala Pokala pokalnih zmagovalk, Krimovke bodo na Norveškem gostovale v soboto, 20. februarja ob 18. uri, povratna tekma bo na Kodeljevem teden dni pozneje ob 17. uri.