S prevlado od prve minute do prvega para točk

Rokometašice Krima Mercatorja so na gostovanju pri švedskemu Sävehofu pokazale vso borbenost in kljub številnim poškodbam z odlično igro prišle do prvega para točk. Na drugi tekmi Delo EHF Lige prvakinj so z rezultatom 25:21 slavile pomembno zmago v lovu na glavni del tekmovanja.

Da je motivacija na visokem nivoju sta s hitrima zadetkoma poskrbeli Marianna Rebičova in Alja Varagić, ki sta Krimovke popeljali v vodstvo z 2:0. Domačinke so sicer odgovorile in izenačile, a igra je tokrat pripadla ljubljanskim rokometašicam. Prednost je znova narasla na dva ali tri zadetke (6:3).

S črte šestih metrov se je dokazala tudi še ne polnoletna Valentina Klemenčič. Med prvo polovico tekme sta s štirimi zadetki ritem igre narekovali predvsem Varagićeva in Nina Zulić, prva je postavila tudi končni izid prvega polčasa (13:10).

V nadaljevanju tekme so Tigrice dokazale, da uspeh ni bil naključen. Nadaljevale so z odlično igro, v golu je bila nepremagljiva 21-letna Maja Vojnović. Do konca tekme je razlika narasla še za zadetek, na končnih 25:21. Najboljša posameznica tekme je postala Zulićeva, ki je dosegla šest zadetkov.

V tretjem in četrtem kolu bodo Krimovke igrale proti aktualnim evropskim prvakinjam. Madžarski Györi bo na Kodeljevem gostoval v soboto, 19. oktobra, ob 19.30. Povratna tekma bo na sporedu po krajšem premoru, v soboto 2. novembra, ob 17.00.

2. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
nedelja, 13. oktober 2019, ob 15.00, Partille Arena
IK SÄVEHOF (Švedska) : RK KRIM MERCATOR 21:25 (10:13)
Sävehof:
Börjesson, Cardell, Rundcrantz, Mortensen 1, Forsberg 4, Blomst, Örtorp 1, Lundbäck 4, Petterson 1, Kroon Andersson, Dano 2, Hansen, Lundell, Lindberg Blohm 2, Nilsson Aström 4, Lagerbon 2.
Krim Mercator: Kojić 3, Jurič, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Žabjek, Rebičova 3, Barič 4, Cerovak, Klemenčič 4, Vojnović, Zulić 6, Varagić 4, Mamić, Vučko, Snopova 1.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Lahko smo zelo veseli za današnjo zmago, saj smo vedeli, da nam bo na gostovanju zelo težko. Veseli me, da se je ekipa po slabi predstavi proti Baniku znala pobrati in vzeti pomembno zmago. Vemo, da bo tudi v nadaljevanju zelo težko, saj so v naši skupini tri ekipe zelo izenačene, lov na glavni del bo zato odprt do konca. Danes je verjetno odločila odlična forma mlade Maje Vojnović, ki še nima veliko izkušenj, a vedno znova dokazuje, da bomo v prihodnosti lahko računali nanjo.«

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja:
»Zares smo lahko vesele današnje zmage. Po porazu proti Baniku smo vedele, da potrebujemo točke, garale smo in verjele v zmago. Igrale smo hitro in zbrano, kar je bilo danes dovolj. Čestitala bi rada naši mladi vratarki Maji Vojnović in Valentini Klemenčič, ki sta prikazali odlični predstavi in močno pomagali ekipi.«