S petkom se začenja naša 23. evropska sezona

S petkom se začenja novo obdobje za številne mlade Krimovke, ki bodo prvič zaigrale v elitni Ligi prvakinj. S tekmo proti romunski ekipi Baia Mare se za Krim začenja 23. evropska sezona. Nasprotniki so znani od žreba, ki je na Dunaju potekal 26. junija, poleg Baia Mara sta to še ruski Rostov-Don in norveški Larvik.

O nasprotnikih ni potrebno izgubljati veliko besed. Baia Mare je pred začetkom sezone doživel veliko prevetritev ekipe, a kljub temu v njem najdemo znana imena, kot sta Brazilka Alexandra do Nascimento in Nizozemka Lois Abbingh.

O prvem nasprotniku kapetanka Tamara Mavsar: “Te tekme se že veselimo, je neko novo poglavje v naših življenjih. Čeprav velja Baia Mare na papirju za kakovostnejšo, sestavljena je večinoma iz reprezentantk, se bomo ne glede na to od prve do zadnje minute borile za vsako žogo in zakaj pa ne, skušale tudi presenetiti.”

Jasno je, da bosta tekmo morali izpustiti Lara Hrnčič in Alja Koren, ki imata poškodovani Ahilovi tetivi, zaradi poškodovanega kolena pa bo manjkala Amra Pandžič. A dekleta kljub temu obljubljajo igro po najboljših močeh.

Trenerka Marta Bon: “Upam, da bo javnost prepoznala, da imamo večino ekipe Slovenk, prav tako Ljubljančank, da bodo gledalci to videli in nas podpirali, tudi če bomo kako tekmo visoko izgubili. Osebno ni nikomur všeč, če izgublja, bomo videli, obljubljam našo najboljšo podobo, kljub poškodbam, ki nas pestijo.”

Vabljeni torej v petek, 16. oktobra ob 19. uri v Stožice, vstop bo brezplačen (vstopnice niso potrebne). Za vse, ki v petek ne boste utegnili v Stožice, bo prenos tekme na Šport TV 1.

Postava RK Krim Mercator v sezoni 2015/16:
Vratarke:
Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić

Zunanje igralke: Neža Avbelj, Mirjeta Bajramoska (Mak), Lara Hrnčič, Marija Obradović (Srb), Elizabeth Omoregie (Bol), Ana Zrimšek, Nina Zulič
Krilne igralke: Tamara Mavsar, Polona Barič, Alja Koren, Maja Luković (Srb)
Krožne napadalke: Vesna Milanović Litre (Hrv), Manca Jurič, Aneja Beganović

Razpored tekem Lige prvakinj v sezoni 2015/16:
16.10. ob 19:00
Krim Mercator – HCM Baia Mare

24. 10. ob 16:00 Rostov-Don – Krim Mercator
30. 10. 18:00 Krim Mercator – Larvik
7. 11. 18:30 Larvik – Krim Mercator
14. 11. 18:00 Baia Mare – Krim Mercator
20. 11. 18:00 Krim Mercator – Rostov-Don