Rutinirana zmaga pred novim evropskim polfinalom

Zaradi zaključka domačega pokalnega tekmovanja je 17. krog državnega prvenstva potekal med tednom. Krimovke so na najpoznejši sredini tekmi gostovale v Mariboru (22:34) in z visoko zmago potrdile dobro pripravljenost pred povratno tekmo polfinala evropskega Pokala pokalnih zmagovalk.

Trener Uroš Bregar je v ogenj poslal vse rokometašice, ki so si strelski učinek razdelile precej enakomerno. Devet deklet se je vpisalo med strelke, največ, šest zadetkov pa sta dosegli Alja Koren in Polona Barič.

Krimovke so prvi polčas dobile z rezultatom 13:17, v drugem delu tekme pa so še nekoliko povečale tempo in z dvema serijama s štirimi zaporednimi zadetki ušle domačinkam. Tekmo je s tremi zaporednimi zadetki zaključila Nina Žabjek, ki je postavila končni rezultat 22:34.

Poleg Polone, Alje in Nine sta zadetke dosegali še Vesna Milanović Litre in Marija Obradović, ki sta prispevali po štiri zadetke. Tamara Mavsar in Mirjeta Bajramska sta dosegli tri zadetke, Manca Jurič je dodala enega.

ŽRK DP-LOGIK BRANIK – RK KRIM MERCATOR 22:34 (13:17)
ŠD Lukna, 30. Sodnika: Vajda, Pukšič

ŽRK DP-Logik Branik: Abramović, Hrastnik, Ramšak, Kreft 3, Križanec, Trobas 4, Želj 2, Mateša 7, Petek, Belac 5, Horvat, Hacek 1, Bratanič, Kelc.
RK Krim Mercator: Jurič 1, Milanović Litre 4, Mavsar 3, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganovič, Marinček, Omoregie 4, Drolc, Koren 6, Pandžič, Barič 6, Obradović 4, Žabjek 3.

Sedemmetrovke: Branik 2 (2), Krim 7 (7)
Izključitve: Branik 4 minute, Krim 10 minut

Krimovke so z novo zmago opravile še zadnjo nalogo pred evropsko povratno polfinalno tekmo proti ruski Ladi. Nov vrhunec letošnje sezone se bo v soboto, 9. aprila začel ob 17. uri. Verjamemo, da bo na Kodeljevem znova zelo glasno. Gremo skupaj, gremo Krim!