Rusinje tokrat v končnici premočne

Skupinski del Lige prvakinj je prešel v drugi del. Krimovke so prvo povratno tekmo odigrale proti ruskemu Dinamu-Sinari, klubu, ki so ga pred tednom dni na gostovanju po izenačeni tekmi premagale z rezultatom 25:26. Na povratni tekmi so Rusinje dosegle ravno toliko zadetkov, kot Krimovke na prvi, a so ljubljanske prvakinje dosegle dva manj in tako izgubile.

Tekmo so sicer slovenske prvakinje odprle precej bolje, kot prejšnjo soboto. Uvodni zadetek je v četrti minuti dosegla Alja Koren, po zadetkih Tamare Mavsar in Elizabeth Omoregie pa so v osmi minuti prvič vodile za dve (3:1). Še lepši je bil pogled na semafor v 21. minuti, ko so Krimovke vodile že s 8:4, kar je bila najvišja razlika na tekmi. Rusinje pa so se vrnile in tik pred koncem prvega polčasa rezultat poravnale na 12:12. Alja Koren je dosegla končni rezultat prvega polčasa (13:12), zadetek Mirjete Bajramoske pa je bil žal prepozen.
Mirjeta je nato dosegla prvi zadetek v drugem polčasu in Krimovke popeljala do novega vodstva za dva zadetka (14:12). Krimovke so vodile vse do 35. minute, ko so ob rezultatu 16:14, Rusinje dosegle tri zaporedne zadetke in sploh prvič na tekmi prišle do vodstva, ki ga nato niso več spustile iz rok. Po realizirani sedemmetrovki Nataliye Danshine so gostje v 58. minuti prišle do vodstva s tremi zadetki (22:25) in tekma je bila odločena. Krimovke so se sicer znova približale na le zadetek zaostanka (24:25), a je časa za kaj več zmanjkalo. Anna Kochetova je v zadnjih sekundah postavila končen rezultat tekme 24:26.

Mirjeta Bajramoska je bila z osmimi zadetki najboljša strelka Krimovk, Anna Kochetova jih je na drugi strani dosegla 11.

RK KRIM MERCATOR – DINAMO-SINARA 24:26 (13:12)
Stožice, 1000. Sodnici: C. in J. Bonaventura (obe Francija)

RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 2, Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 3, Bak 2, Hrnčič, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 4, Koren 4, Jankovič, Gregorc.
Dinamo-Sinara: Sedoykina, Chernova, Milova, Golikova, Kochetova 11, Frolova, Gače 2, Fanina, Akopian 5, Dmitrieva 4, Titovskaya, Danshina 1, Vedekhina 2, Chopikyan, Peche, El Ghaoui 1.

Sedemmetrovke: Krim 2 (1), Dinamo-Sinara 4 (1)
Izključitve: Krim 8 minut, Dinamo-Sinara 8 minut

Krimovke bodo v petem krogu gostovale na Dunaju pri ekipi Hypo Niederösterreich. Tekma se bo v soboto 15. novembra začela ob 17:25.