Romunska Valcea prva ovira v glavnem delu

Po koncu skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj, v katerem so rokometašice Krima Mercatorja s štirimi točkami osvojile tretje mesto, smo že dobili razpored glavnega dela. Ta bo na sporedu med 28. januarjem in 8. marcem, Krimovke ga bodo začele z gostovanjem pri romunski Valcei.

Ljubljanske rokometašice so iz prvega dela prenesle dve točki, ki so jih osvojile z zmago na gostovanju pri švedskemu Sävehofu (25:21). V skupini 2 pa bodo lov na četrtfinale začele s četrtega mesta, ki še vodi med osem najboljših evropskih ekip. Pred našimi rokometašicami sta francoski Brest in madžarski Györi s polnim izkupičkom osmih točk, na tretjem mestu je s štirimi točkami še črnogorska Budućnost.

Sävehof ima na petem ob enakem točkovnem izkupičku (2 točki) slabšo razliko doseženih in prejetih zadetkov. Na zadnjem mestu je Valcea, ki bo drugi del najmočnejšega evropskega tekmovanja začela brez točk.

Tigrice bodo prvo domačo tekmo odigrale v začetku februarja, ko bodo gostile francoski Brest. V tretjem kolu sledi gostovanje pri Budućnosti, po kratkem premoru bomo znova na Kodeljevem (Valcea). Na skrajnem jugu Francije bodo Krimovke gostovale na predzadnji tekmi, pika na i glavnemu delu bo v začetku marca proti Budućnosti padla na Kodeljevem.

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 2
SCM Ramnicu Valcea : RK Krim Mercator
24. – 26. januar 2020
-:- O tekmi
RK Krim Mercator : Brest Bretagne Handball
31. januar – 2. februar 2020
-:- O tekmi
Budućnost : RK Krim Mercator
7. – 9. februar 2020
-:- O tekmi
RK Krim Mercator : SCM Ramnicu Valcea
21. – 23. februar 2020
-:- O tekmi
Brest Bretagne Handball : RK Krim Mercator
28. februar – 1. marec 2020
-:- O tekmi
RK Krim Mercator : Budućnost
6. – 8. marec 2020
-:- O tekmi