Reprezentantke začele kvalifikacije za EP

Zadnji dnevi so bili v znamenju reprezentance, ki je začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Švedskem. Na žalost se prvi tekmi nista izšli po željah. Sploh druga tekma, proti Črnogorkam, pa je pokazatelj, da naša dekleta znajo igrati dober rokomet.

Z odlično igro v obrambi, ki jo je v vratih s preštevilnimi obrambami kronala Miša Marinček in discipliniranim napadom so naša dekleta minimalno vodstvo držala vse do zadnjih minut. Na žalost so sledile slabe minute, ki so jih gostje kronale s tremi zadetki, kar je bilo dovolj za zmago, a le za dva zadetka.

Na obeh tekmah so zaigrale štiri Krimovke, Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Tamara Mavsar in Polona Barič. Največ minut sta za igro dobili Miša in Tamara, slednja je bila s sedmimi zadetki proti Hrvaški in šestimi proti Črni gori je bila obakrat najboljša strelka naših deklet.

Kvalifikacije se bodo nadaljevale v marcu z dvema tekmama proti Makedoniji. Naša dekleta bodo najprej igrala doma, nato pa sledi gostovanje v makedonski prestolnici.

SLOVENIJA – ČRNA GORA 20:22 (11:11)
Kodeljevo, 1500. Sodnici: C. Nastase, S. Raluca Stancu (obe Romunija)

Slovenija: Stanko, Ferfolja, Zrnec, Krhlikar, Gros, Jeriček, Stefanišin, Panger, Mavsar 6, Lazović 6, Marinček, Irman 2, Gregorc, Barič, Petrinja 1, Šon 5.
Črna gora: Rajčić, Petrović 3, Pavičević B., Grbić 1, Vukčević, Čavlović, Hasanić, Pavičević I., Klikovac, Jauković 4, Bulatović 9, Ramusović, Mehmedović 3, Despotović, Raičević 2.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Črna gora 3 (3)
Izključitve: Slovenija 12 minut, Črna gora 19 minut

Krimovke bodo že jutri začele zadnje priprave pred prvo tekmo evropske Lige prvakinj. V Areno Stožice prihajajo Romunke, Baia Mare. Vabljeni torej v petek, 16. oktobra ob 19. uri v Stožice.