Reprezentantke na prvi tekmi boljše od Črne gore

EHF teden, ki je namenjen reprezentančnim pripravljalnim turnirjem, naša dekleta izkoriščajo v Črni gori. Črnogorke, evropske in viceolimpijske prvakinje iz leta 2012, bodo z našimi dekleti odigrale dve prijateljski tekmi, vmes pa bodo naša dekleta zavila še v Nikšić. Na prvi prijateljski tekmi so naša dekleta zdržala uvodni pritisk in z odlično igro prišle do prve zmage z 26:28. Miša Marinček je zbrala 20 obramb, Tamara Mavsar je dosegla pet zadetkov.

Na prvotnem seznamu potnic v Črno goro je bilo sedem Krimovk, poleg Miše Marinček in Tamare Mavsar še Sanja Gregorc, Lara Hrnčič, Alja Jankovič, Sergeja Stefanišin in Alja Koren. Ravno slednja je nekaj dni pred odhodom začutila bolečine v rami, zato smo se skupaj odločili, da Alja tokrat ostane doma.

Prvi polčas so bolje odprle gostiteljice, ki so izkoriščale našo nezbranost. Sredi prvega polčasa so vodile že s 15:10, a protinapada Tamare Mavsar in Maje Šon sta nakazala, da naša dekleta v drugem polčasu ne bodo kar tako prepustile zmage. V drugem polčasu se je v golu znova razigrala Miša Marinček, ki je zbrala kar 20 obramb. Ob dobri igri v obrambi so naša dekleta dobila krila tudi v napadu. V drugem polčasu se je slika popolnoma obrnila, tik pred koncem tekme so naša dekleta dosegla svojo najvišjo prednost, 24:28. V zadnjih štirih minutah so domačinke prednost prepolovile, a naša dekleta so prvo tekmo zaključile z zmago 26:28.
Selektorka Marta Bon je za spletni portal handballme.me po tekmi dejala, “srečni smo zaradi zmage, ob tem pa se tudi zahvaljujemo, da smo dobili priložnost igranja in treniranja z reprezentanco Črne gore. Iz te turneje lahko potegnemo veliko, morda se celo približamo uspehom gostiteljic. Morda smo imeli več sreče v zaključku tekme.”

Tekmo je strelsko najbolje odigrala Maja Šon s šestimi zadetki, enega manj je dosegla Tamara Mavsar (5). Alja Jankovič in Sanja Gregorc sta dodali vsaka po en zadetek. Miša Marinček je zbrala 20 obramb, še dve je dodala Sergeja Stefanišin. Lara Hrnčič se ni vpisala med strelke. Naslednja tekma bo na vrsti že danes ob 16:30 uri. Na dekleta se bodo v Nikšiću pomerila proti tamkajšnjemu prvoligašu.

ČRNA GORA – SLOVENIJA 26:28 (15:12)
Dvorana Moraća, 400. Sodnika: Mitrović, Vesović (oba Črna gora)

Črna gora: Rajčić (6 obramb), Bajraktarović (10 obramb). Bulatović N., Pavičević B. 1, Ujkić, Despotović 1, Jovanović 5, Pavičević I., Klikovac, Ramusović 2, Agović, Malović 1, Jauković 1, Bulatović K. 7, Mehmedović 7, Knežević 1.
Slovenija: Zec, Stefanišin (2 obrambi), Marinček (20 obramb). Jankovič 1, Krhklikar 2, Gros 4, Hrnčič, Ljepoja, Mavsar 5, Lazovič-Varlec 3, Irman 4, Gregorc 1, Guberinič 1, Petrinja 1, Šon 6.

Sedemmetrovke: Črna gora 6 (7), Slovenija 1 (3)
Izključitve: Črna gora 6 minut, Slovenija 2 minuti