Reprezentantke končale priprave na evropsko prvenstvo

Slovenska ženska članska reprezentanca je s treningom v celjski dvorani Golovec končala priprave na evropsko prvenstvo 2016, ki bo od nedelje potekalo na Švedskem. Prvi tekmec bo ekipa Srbije. Na sever Evrope bodo odpotovale štiri rokometašice Krima Mercatorja.

Pred začetkom zadnjega treninga se je selektor Uroš Bregar, za katerega bo to prvo evropsko prvenstvo na čelu slovenske reprezentance, odločil za seznam 17 deklet, ki jih bo popeljal v Stockholm. Šestnajsterico s pravico nastopa pa bo določil v Stockholmu. Med prvenstvom lahko vsaka ekipa naredi tri menjave. Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Polona Barič in kapetanka Nina Jeriček bodo na Švedskem branile barve Krim Mercatorja.

Dekleta bodo na Švedsko z ljubljanskega letališča odpotovala v zgodnjih petkovih jutranjih urah in bodo zvečer opravila tudi prvi trening na lokaciji turnirja. Dvoboj s dvakratno dobitnico medalj s svetovnih prvenstev Srbijo bo v nedeljo, ob 15.15. Na zadnjem treningu so rokometašice za srečo prejele tudi posebne razglednice z njihovimi fotografijami, ki jih je izdelal Tone Barič.

V pripravljalnem obdobju, ki je v Zrečah trajalo od 21. novembra, je slovenska izbrana vrsta odigrala dve pripravljalni tekmi s Švico in na obeh slavila zmago s sedmimi zadetki razlike, opravila pa je tudi poseben trening s črnogorsko reprezentanco, s katero se je pomerila v kvalifikacijah in, ki bo prav tako zaigrala na prvenstvu stare celine.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“V prvem tednu priprav smo se bolj posvečali napadu, v drugem pa smo se popolnoma posvetili obrambi. Pripravili smo se na napadalno kombinatoriko srbske reprezentance in uspelo nam je izpiliti vse podrobnosti ter se pripraviti na nedeljsko tekmo. Tekma proti Srbiji bo naša prva na evropskem prvenstvu in hkrati najpomembnejša, zato smo tudi največ časa posvetili pripravam na njo, medtem ko se bomo na reprezentanci Švedske in Španije pripravljali na prvenstvu. Priprave so bile zelo uspešne, saj smo imeli odlične pogoje, zdaj pa so naše misli že na prvenstvu. Vsi se že veselimo prve tekme proti Srbiji, kaj bo ta prinesla, pa bomo videli.”

Nina Jeriček, kapetanka Slovenije:
“Prvi teden priprav za nas ni bil zelo zahteven, saj so bili treningi manj intenzivni. Večji poudarek smo dajali raztezanju, vajam za propriocepcijo, sproščanju, začeli pa smo tudi s kombinatoriko. V drugem tednu smo se že zelo resno začeli pripravljati na rokometašice Srbije, pregledali smo njihovo kombinatoriko in se na njo dobro pripravili. Menim in upam, da bo prav zaradi dobre priprave prva tekma evropskega prvenstva za nas uspešna. Z novimi, mladimi igralkami sem zelo zadovoljna, saj so se izjemno dobro vklopile v ekipo, poleg tega pa so začele tudi prevzemati odgovornost, kar je glede na njihovo mladost pohvalno.”

Miša Marinček:
“Če bi vprašali selektorja, bi vam ta verjetno rekel, da so bile priprave prekratke, a z vidika deklet, so bile super. Vse smo si želele, da se po klubskih obveznostih čim prej zberemo. Prvi teden priprav je bil prav zato malce bolj sproščen, saj se že nekaj časa nismo videle in smo to izkoristile tudi za druženje. V drugem tednu priprav je bilo vse skupaj veliko bolj ciljno usmerjeno, saj smo imeli veliko video analiz in priprav na tekmo s Srbijo. Menim, da smo se dobro pripravljali na to evropsko prvenstvo, odgovore o tekm, kako uspešne so bile priprave, pa bo dala že prva tekma.”

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU:
SKUPINA A (Stockholm):
1. kolo, nedelja, 4. decembra, ob 15.15:
SRBIJA : SLOVENIJA

2. kolo, torek, 6. decembra, ob 20.45:
SLOVENIJA : ŠVEDSKA

3. kolo, četrtek, 8. decembra, ob 18.30:
ŠPANIJA : SLOVENIJA