Reprezentanca na prve letošnje mini priprave

Članska reprezentanca se je v ponedeljek, 13. marca, zbrala na prvi reprezentančni akciji v letošnjem letu. Z mislijo na junijski kvalifikacijski tekmi proti Hrvaški, je selektor Uroš Bregar povabil 18 deklet, med katerimi je novinka le vratarka Krke, Maja Vojnovič.

Med povabljenimi je tudi šest krimovk- Polona Barič, Nina Jeriček, Alja Koren, Miša Marinček, Amra Pandžić in Nina Zulić. Poleg selektorja je v strokovnem štabu tudi Branka Jovanović, ki skrbi za vratarke.

V Ljubljani bo ekipa ostala dva dneva, nato pa odpotovala v Podgorico, od koder se vrača 17. marca. V juniju bo slovenska izbrana vrsta s Hrvaško odigrala dve tekmi kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo med 1. in 17. decembrom potekalo v Nemčiji. Prva tekma med reprezentancama bo na Hrvaškem (9./10./11. junij), druga v Celju, v četrtek, 15. junija ob 18.00.

Uroš Bregar, selektor Slovenije in trener RK Krim Mercator:
»Po žrebu, ki nam je namenil Hrvaško, sem razmišljal, kje bi lahko opravili marčevske priprave. Glede na to, da vsi igramo podoben rokomet, sem se odločil za Črno goro. Odigrali bomo dve tekmi in pet treningov, pričakujem, da bomo odigrali z vsemi močmi in naredili dobro predpripravo.«

Nina Jeriček, kapetanka Slovenije:
»Pred nami so kratke priprave, nimamo veliko časa, a vseeno upam, da bomo uspele na treningih nadgraditi delo v vseh fazah igre. Zagotovo nam bosta prav prišli tekmi s Črno goro, kjer bomo videli, kje so naše pomanjkljivosti in slabosti.«