Prvi super pokal in prva letošnja lovorika

V Ilirski Bistrici so ob petdeseti obletnici kluba pripravili celodnevni program, ki je svoj vrhunec doživel ob 19:30 uri, ko se je začela tekma med aktualnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami Krimovkami in podprvakinjami Zagorjankami. Prva super pokalna tekma je postregla z izenačeno tekmo, ki je po dobri končnici pripadla Krimovkam. Lepo kuliso polne dvorane in osvojitve prve letošnje lovorike kazi poškodba Polone Barič. Upajmo, da bo magnetna resonanca pokazala, da bo Polona kmalu lahko znova tresla nasprotnikove mreže.

V Ilirski Bistrici so že v popoldanskih urah na igrišče stopile tudi naše kadetinje, ki so bile izbrane v postavo kadetske reprezentance Slovenije. Naslednji reprezentančni postanek bo že prihodnjo soboto, saj bodo reprezentantke v okviru Memoriala Vinka Kandije zaigrale proti našim kadetinjam. Med obema tekmama je sledila še novinarska konferenca klubov 1.A DRL, kjer so se predstavili predstavniki vseh klubov in njihove igralke. Krimovke je zastopala Polona Barič, Ljubljančanke pa Aneja Beganovič.

Zgodovinski prvi zadetek na prvi izvedbi super pokalne tekme je v tretji minuti tekme dosegla Polona Barič in Krimovke popeljala do prvega vodstva. Tekma se je nato rezultatsko vseskozi odvijala zelo izenačeno, nobena ekipa si ni preigrala visokega vodstva in po polovici tekme je bil rezultat izenačen 15:15. Tudi v drugi polovici tekme je sledila podobna igra, z zadetki na obeh straneh. V odločilnih trenutkih so za odtenek bolje odigrala naša dekleta, ki so ob koncu lahko zasluženo slavila osvojitev prve lovorike.

Kapetanka Tamara Mavsar je prvo super pokalno lovoriko prejela iz rok podpredsednika RZS Boruta Škabarja, ob polčasu pa je Deja Ivanovič iz rok generalnega sekretarja RZS Gorana Cvijića prejela še eno priznanje za odlično delo z mladimi. Dvojno lovoriko pa je zasenčila poškodba Polone Barič, ki se je deset minut pred koncem tekme poškodovala v enem izmed proti napadov. Magnetna resonanca bo pokazala kakšne narave je poškodba, upamo lahko, da bo lahko že kmalu zaigrala.

Trenerka Marta Bon je bila s prikazanim zadovoljna, “sami sebi smo dokazali, da lahko dobimo težke in izenačene tekme. Zagorje je pred tekmo imelo prednost, saj so odigrali nekaj več pripravljalnih tekem. Kljub nekaterim poškodbam smo uspeli prikazati, za to obdobje priprav, dobro igro. Super pokalna lovorika ima na žalost veliko ceno. Vsi upamo, da poškodba Polone ni prehuda in bo lahko kmalu z nami.”

 

RK Krim Mercator – RK GEN-I Zagorje 29:28 (15:15)
Dvorana OŠ Antona Žnideršiča, 500. Sodnika Peter Kočevar in Robert Klančar.

RK Krim Mercator: Marinček (13 obramb), Stefanišin (5 obramb); Jurič 3, Luković 3, Čečkova, Zrimšek, Mavsar 5(3), Hrnčič, Bajramoska 4, Lambevska 2, Koren 4, Jankovič 1, Gregorc 1, Barič 6 (2), Urbančič. Trenerka: Marta Bon.
RK GEN-I Zagorje: Perić (10 obramb), Golob; Ahlin, Rebolj 2, Voglar, Ugrin 10 (6), Bratec, Ferfolja 1, Jeglič, Ljepoja, Ljubas 9 (2), Obradović 3, Sterle 4. Trener: Bojan Voglar.

Izključitve: Krim 6, Zagorje 4 minute.
Sedemmetrovke: Krim 5 (5), Zagorje 8 (8).