Prvi krog Lige prvakinj proti kvalifikantu Baia Maru

Na kvalifikacijskem turnirju, ki je potekal v romunskem Baia Maru smo dobili še četrtega nasprotnika v letošnji izvedbi Lige prvakinj. Domačinke so pričakovano gladko slavile proti Minsku in Esbjergu. Baia Mare bo na gostovanje prišel že v prvem krogu.

Kvalifikacijski turnir se je začel včeraj s tekmo med Esbjergom in Ankaro, Danke so proti Turkinjam morale pokazati veliko znanja, saj si niso uspele priigrati prednosti, ki bi jim omogočila več počitka pred drugo tekmo. Prva tekma se je končala z rezultatom 32:28.

Na drugi sobotni tekmi so domačinke izzvale Belorusinje iz Minska. Hitro vodstvo in visoka strelska učinkovitost sta jim prinesli prvo zmago z dvomestno razliko, 31:21. Domači Baia Mare in Esbjerg sta bila pričakovana finalna nasprotnika, že dan kasneje sta se pomerila za Ligo prvakinj.

Baia Mare je tudi na drugi tekmi prejel 21 zadetkov. Ekipa, ki je doživela kar nekaj sprememb pa je dosegla še enega več in bo tako v skupinskem delu nasprotnik Larvika, Rostov-Dona in seveda naših Krimovk.

Naša dekleta bodo Romunke gostile že v prvem krogu, 16. oktobra ob 19. uri. Zaradi poznega kvalifikacijskega turnirja datum povratne tekme še ni znan, peti krog Lige prvakinj bo sicer potekal med 13. in 15. novembrom.