Prva tekma, prva delitev točk

Po super pokalni tekmi so Krimovke še drugič zaigrale v novi sezoni. Tokratna je štela za državno prvenstvo, ki bo tudi letos potekalo v 22. krogih, vse tja do sredine maja. Dober mesec pred začetkom Lige prvakinj Krimovke nimajo sreče s poškodbami, to se je poznalo tudi danes.

S podobnima poškodbama ahilove tetive se ukvarjata Alja Koren in Lara Hrnčič, na drugi strani sta veliko minut prejeli mladi Ana Zrimšek in Aneja Beganovič. Začetna taktična zamisel se našim dekletom ni najbolje izšla, domačinke so s petimi zadetki ušle, a so jih naša dekleta kaj kmalu dohitela.

Začetek drugega polčasa je pripadel našim dekletom, ki so si kaj kmalu priigrale prednost. Tretja izključitev Vesne Milanović-Litre je v ogenj poslala Anejo Beganovič, ki se je na črtih šestih metrov dobro znašla.

V zadnjih minutah so Zagorjanke iztisnile še zadnje atome moči in povedle za dva zadetka, a sta Mirjeta Bajramoska in Tamara Mavsar dosegli vsaka svoj zadetek za izenačenje na 22:22.  Kapetanka je bila z osmimi zadetki tudi prva strelka tekme. V vratih je s 15 obrambami veliko dela opravila Miša Marinček.

RK ZAGORJE – RK KRIM MERCATOR 22:22 (11:10)
ŠD Zagorje, 400. Sodnika: Backovič, Lah

RK Zagorje: Vozej, Krajnc 1, Stanko 2, Irman 3, Panger 2, Rebolj 5, Voglar, Ugrin 5, Perič, Prašnikar T., Vrbnjak, Ljepoja, Prašnikar L., Skrinjar, Ljubas 4.
RK Krim Mercator: Abina, Jurič, Milanović-Litre 2, Mavsar 8, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin (2 obrambi), Bajramoska 3, Beganović 1, Marinček (15 obramb), Omoregie 4, Zulić, Koren, Barič 3, Obradović 1, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Zagorje 8 (2), Krim 6 (2)
Izključitve: Zagorje 6 minut, Krim 14 minut
Rdeč karton: Litre (36′, Krim)

Trenerka Marta Bon: »V klubu imamo številne cilje. Osvojitev državnega in pokalnega naslova, formo stopnjujemo za Ligo prvakinj. Cilj je seveda tudi uveljavitev mladih igralk. Če nam manjkata vsaj dve nosilki smo pač ranljivi tudi proti ekipam, ki ima edini fokus na tekmo proti nam. Zagotovo pa si za Ligo prvakinj želimo še kakšne vrhunsko izkušene igralke.«

Dekleta v nadaljevanju čakata dve domači tekmi. Prva proti Ajdovščini bo v petek v Stožicah potekala ob 17:15, ekipni derbi Krima in Ljubljane bo v Galjevici prihodnjo sredo ob 18:30.