Proti novinkam v ligi strelski šov Krimovk

Če se oklenemo številk bi predzadnji konec oktobrskega tedna zvenel nekako takole- manj kot 24 ur  po začetku 23. evropske sezone in 21. med evropsko elito zbrano v Ligi prvakinj so Krimovke odigrale peto tekmo državnega prvenstva, ki je štela za četrti krog. Novinke iz Hrpelij so lahko le občudovale šov Krimovk, ki so slavile z 33 zadetki razlike.

Za hitre protinapade je po Tamari Mavsar, ki je dan prej dosegla 12 zadetkov, tokrat skrbela Maja Luković, ki jih je zabila kar 15. Krimovke so sicer skozi celotno tekmo odigrale visoko motivirane in tudi brez kapetanke, ki je tokrat soigralke le spremljala s klopi, odigrale zelo dobro.

Prednost je vseskozi naraščala in se ob koncu tekme ustavila pri visokih 33 zadetkih. Krimovke so tako manj kot 24 ur po začetku evropske Lige prvakinj znova stopile skupaj in še enkrat pokazale, da na mlade rokometašice velja računati.

RK KRIM MERCATOR – ŠD JADRAN BLUEMARINE HRPELJE-KOZINA 48:15 (21:8)
ŠD Krim, 60 gledalcev. Sodnika: Šilc, Vesel

RK Krim Mercator: Abina 5, Jurič 6, Bon Brzin 1, Luković 15, Mavsar, Avbelj 2, Stefanišin (16 obramb), Bajramoska 2, Beganovič 6, Marinček (4 obrambe), Omoregie 3,  Zulič 2, Koren, Barič 6, Obradović, Zrimšek.
ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina: Škamperle, Urbančič, Malec 2, Pavletič 5, Poles, Pihlar 2, Šiškovič N. 2, Maglica 2, Šiškovič K., Strnad 1, Poplašen 1, Teraž.

Sedemmetrovke: Krim 2 (2), Hrpelje-Kozina 5 (1)
Izključitve:
Krim 6 minut, Hrpelje-Kozina 6 minut

Na drugi tekmi sta se na Norveškem pomerila Larvik in Rostov-Don. Tudi ta tekma se je končala s šestimi zadetki razlike, tokrat 21:27 v korist Rostova. Rusinje bodo naslednje nasprotnice Krimovk, ki se bodo po domači uverturi tokrat podale na gostovanje. Tekma se bo v soboto začela ob 16. uri. Krimovke in Ljubljančanke so že pred dnevi odigrale tekmo petega kroga državnega prvenstva. Tokrat derbi prve in druge ekipe na lestvici so Krimovke dobile z rezultatom 29:50.