Proti FTC-ju za boljše izhodišče pred nadaljevanjem LP

Rokometašice Krima Mercatorja čaka druga domača tekma glavnega dela Lige prvakinj. V neposrednem dvoboju za četro mesto, ki prinaša napredovanje v četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja, se bodo v soboto, 9. februarja, ob 15. uri, pomerile proti madžarskemu FTC-ju.

Madžarske rokometašice so v velikem derbiju drugega kola proti Györiju prikazale sijajno predstavo in šele v zadnjih minutah izgubile prednost. Kljub povratku evropskih prvakinj, so naslednje evropske nasprotnice Krimovk izvlekle peto točko (32:32). Pred ljubljanskimi rokometašicami imajo na četrtem mestu dve točki, zmaga bi tako naše rokometašice vrnila na mesto, ki vodi med najboljšo evropsko osmerico.

Gostovanje pri romunski Bukarešti se je izjalovilo za Nino Žabjek, ki je zbolela, in Lamprini Tsakalou, ki ima želočne težave. V zadnjem tednu pa je študij farmacije uspešno zaključila Olga Perederiy, ki bo na šestmetrski črti znova glavno orožje Krimovk.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Veseli me, da se ekipa sestavlja in nas v trenažnem procesu sodeluje več kot v preteklih dneh. Proti Bukarešti smo držali pritisk le v prvem polčasu, nato pa smo naredili nekaj napak, kar je Bukarešta takoj kaznovala in zasluženo zmagala. Po dveh porazih je čas za naše prve točke, zato si res želimo, da slednje ostanejo doma. Ferencvaroš je proti Györu ponovno dokazal, da gre za izjemno ekipo. Igrajo zelo napadalno usmerjen rokomet, njihov napad z odlično zunanjo vrsto je izjemen, a zato v obrambi niso najboljši.«

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
»V drugem delu Lige prvakinj igramo proti samim izjemnim ekipam in zato osvojitev točk ni mačji kašelj. Ne glede na vse, smo bili proti Vipersu zelo blizu točk, zato želimo tokrat, ko bo ekipa kompletna, prikazati našo najboljšo igro, kar jo v danih okoliščinah premoremo.«

3. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ
sobota, 9. februar, ob 15.00, Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : FTC- RAIL CARGO HUNGARIA


Zaradi predvidenega večjega števila obiskovalcev in posledičo poostrenega nadzora na vhodih vse zainteresirane prosimo, da v izogib nevšečnosti pred dvorano na Kodeljevem pridete nekaj minut prej, kot običajno. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in želimo prijeten ogled tekme.