Prihodnjo soboto po vsaj zadetek več

Krimovke so začele z osmino finala evropskega Pokala pokalnih zmagovalk. Nasprotnice, romunska Craiova, so bile pred tekmo dokaj nepoznan nasprotnik, saj so se pred sezono okrepile s sedmimi novimi rokometašicami. Po prvih šestdesetih minutah si nobena ekipa ni priigrala velike prednosti in obeta se nam zanimiva druga polovica osmine finala.

Tekmo so nekoliko bolje odprle domačinke, ki so povedle s 3:0, a naša dekleta so jim kmalu odgovorila in začela se je igra z zadetki na obeh straneh. V vratih je z nekaj obrambami odlično delovala Miša Marinček, Tamara Mavsar je v 21. minuti eno izmed njenih dolgih podaj v spremenila v zadetek za vodstvo Krimovk z 9:10.

Dve minuti kasneje so Krimovke povedle za dva zadetka 9:11, Mišino dolgo podajo je tokrat izkostila Alja Koren. Sledil pa je val brez zadetka in domačinke so rezultat obrnile na 12:11 in s tem zaključile prvi polčas. Drugi polčas se je znova začel izenačeno, prve so zadele domačinke, Tamara Mavsar pa je z dvema zadetkoma prinesla novo izenačenje, 13:13.

Znova je sledil val, ki je ponesel domačinke, ki so povedle z 19:15. Krimovke se niso ustrašile in začel se je dolg boj za vsako žogo. Krimovke so bile v drugi polovici polčasa uspešnejše, v zadnjem napadu so imele možnost za poslednje izenačenje, a žoga se je ustavila pred mrežo.

SC MUNICIPAL CRAIOVA – RK KRIM MERCATOR 30:29 (12:11)
Sala Polivalenta Craiova, 3000. Sodnika: Nabokau, Kulik (oba Belorusija)

SC Municipal Craiova: Pasca, Horobet, Selaru 3, Georgescu, Živković 9, Petrescu, Landre 2, Živković, Andrei 1, Babeanu 6, Florica 1, Iovanescu 3, Cioaric 5, Bonea.
RK Krim Mercator: Abina, Jurič, Luković, Milanović-Litre 6, Mavsar 8, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganovič, Marinček, Omoregie 3, Koren 2, Pandžič, Barič 4, Obradović 3, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Craiova 7 (6), Krim 4 (3)
Izključitve: Craiova 8 minut, Krim 12 minut

kapetanka Tamara Mavsar: »Lahko bi bilo boljše, a po drugi strani tudi slabše. Razlika enega gola nič ne pomeni, ker verjamem, da bomo v Ljubljani to razliko nadoknadile. Popraviti bomo morali nekatere čiste strele, ki smo jih danes v velikem številu zgrešili. Predvsem bo potrebna še bolj čvrsta igra v obrambi, da ne bo prišlo do lahkih zadetkov nasprotnika. V sredini drugega polčasa, ko so Romunke povedle s štirimi zadetki nismo obupale in povesile glavo navzdol, temveč smo se borile naprej in zaostanek dodobra ujele. V Ljubljani bo potrebna še čvrstejša obramba in nato se bomo lahko veselili dobrega rezultata.«
trenerka Marta Bon: »Osnovni cilj, imeti aktiven rezultat na koncu, je dosežen. Igrali smo precej valovito, v nekaterih obdobjih zelo dobro, v nekaterih delih pa smo nerazumljivo padli. Prepričana sem, da lahko v Ljubljani igramo bolj kakovostno in nadaljujemo v naslednji krog. Imeli smo dve obdobji na začetku tekme in začetku drugega polčasa, ko smo bili premalo tekoči in poletni. Poznalo se je, da se dve igralki vračata po poškodbi in nista še povsem pripravljeni. Verjamem, da bo po vsakem dnevu treningu povezanost večja in bo s tem uigranost večja. V Ljubljani bo osnovni cilj osvojiti še ta dva gola več, podcilj pa izboljšati igro, kombinatoriko, sodelovanje, obrambo in igrati za publiko.«

Minimalna zmaga Craiovi ne prinaša velikega zadoščenja, Krimovke bodo čez teden dni igrale na Kodeljevem, kjer so že pisale zlate zgodbe. Zadetek več bodo naša dekleta iskala v soboto, 16. januarja ob 17. uri. Vsi vabljeni, da si naslednjo tekmo ogledate v živo, na Kodeljevem.