Pričakovana zmaga na letošnji zadnji domači tekmi

Na prvi in hkrati tudi zadnji domači tekmi so Krimovke gostile Koprčanke, ki so se vsaj za nekaj dni prebile na tretje mesto na lestvici državnega prvenstva. Kljub visokemu položaju primorskih gostij, so Krimovke brez težav pričakovano slavile (38:25).

Namesto poškodovane kapetanke Tamare Mavsar, ki bo zaradi poškodbe dlančnice odsotna mesec dni, je svoje prve minute v članski ekipi nabirala kadetinja Inja Perič, ki je s črte sedmih metrov dosegla tudi svoj prvi zadetek.

Krimovke so sicer vodile od samega začetka tekme, ki jo je z dvema zaporednima zadetkoma odprla Manca Jurič. Do konca prvega polčasa (17:9) in tudi v drugem polčasu je prednost počasi naraščala. Zadnji zadetek na tekmi je dosegla Maja Lukovič, po njenem četrtem zadetku se je semafor ustavil pri rezultatu 38:25.

11 Krimovk se je vpisalo med strelke. Mirjeta Bajramoska je zbrala šest zadetkov, le enega manj sta dosegli Manca Jurič in Marija Obradović. Štiri zadetke sta prispevali Maja Luković in Polona Barič, tri Aneja Beganovič. Dve rokometašici sta dosegli po dva zadetka, Ana Abina in Nina Zulič. En zadetek sta vpisali novinka Inja Perič in Neža Avbelj. Celotno tekmo je med vratnicami ostala Amra Pandžič, ki je obranila tudi štiri sedemmetrovke.

Krimovke do konca letošnjega leta čakata še dve tekmi državnega prvenstva. V soboto, 12. decembra bodo gostovale v Žalcu (18:00), leto bodo sklenile štiri dni kasneje, s tekmo v Celju (19:00).

RK KRIM MERCATOR – Ž.U.R.D. KOPER 38:25 (17:9)
Center Stožice, 50. Sodnika: Kos, Zupan

RK Krim Mercator: Abina 2, Jurič 5, Perič 1, Luković 4, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganovič 3, Marinček, Omoregie 5, Zulič 2, Koren, Pandžič, Barič 4, Obradović 5, Zrimšek.
Ž.U.R.D. Koper: Kraja, Škabar, Munda, Gojkovič 1, Čeh, Jagurdžija 3, Petrinja 2, Simončič, Fidel, Udovič, Leški 4, Zorko, Bytyqi 9, Udovič 3, Hrvatin 2.

Sedemmetrovke: Krim 3 (3), Koper 7 (3)
Izključitve: Krim 8 minut, Koper 2 minuti

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.