Pred vrati drugi evropski vrhunec sezone

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je nov vrhunec sezone. V soboto, 26. januarja, se bodo ob 15. uri pomerile proti norveškemu prvaku Vipersu iz Kristiansanda. Na Kodeljevem se tako začenja glavni del evropske Lige prvakinj, Tigrice ga začenjajo s tremi točkami s prvega dela tekmovanja.

Ljubljanske rokometašice so se proti Vipersu v svoji dolgoletni evropski zgodovini pomerile le dvakrat. V pokalu pokalnih zmagovalk so 20. februarja 2016 na domačem terenu minimalno zmago ujele norveške rokometašice (29:27), teden dni kasneje pa so Tigrice na Kodeljevem pokazale drugačen obraz in se v polfinale uvrstile po zmagi s 30:20.

Vipers je v drugi del evropskega tekmovanja prinesel štiri točke, ki jih je dosegel z zmagama proti madžarskemu FTC-ju (35:27) in na gostovanju pri romunski Bukarešti (31:26). Na tretjem mestu imajo le točko prednosti pred našimi rokometašicami, ki so pred začetkom glavnega dela na mestu, ki prinaša napredovanje med osem najboljših evropskih ekip.

Domači strateg Uroš Bregar, se še vedno sooča s številnimi poškodbami. Začetek glavnega dela Lige prvakinj bosta s tribune tako morali pospremiti Alja Koren in Nataša Ljepoja. Ob številnih manjših težavah pa bodo vse njune soigralke nared za nov vrhunec.

Vabljeni torej na Kodeljevo, kjer bodo Tigrice v soboto. 26. januarja, natanko ob 15. uri, napadle prvo evropsko zmago v tem letu. Prva domača priložnost je tu!

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Ekipa Kristiansanda je dobro selekcionirana. Kotira visoko. Naša želja je, da nas na tekmi krasijo pogum, požrtvovalnost, sodelovanje. Obramba bo ključ do rezultata. Imeli smo rahle poškodbe. Kljub težavam veseli dejstvo, da je ekipa od srede trenirala skupaj. Velika neznanka je, v kakšnih formi bomo delovali kot ekipa. Zelo sem ponosen na vse nas, da smo dosegli primarni cilj, uvrstitev v drugi del.«

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
»Igralke smo ponosne, da lahko spet igramo med 12 najboljšimi ekipami v Evropi. To ni samoumevno glede na mladost ekipe. Gremo pogumno v tekmo. Vsako tekmo lahko odigramo sproščeno, vsekakor pa jih moramo odigrati z glavo. Uspeh nam na ta način ne bo izostal.«

1. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 2
sobota, 26. januar 2019, ob 15.00, ŠD Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : VIPERS KRISTIANSAND

ob 19.30
GYÖRI AUDI ETO KC : CSM BUCURESTI

nedelja, 27. januar 2019, ob 14.00
THÜRINGER HC : FTC- RAIL CARGO HUNGARIA