Pred tigricami popravni izpit proti romunski Valcei

Rokometašice Krima Mercatorja to soboto, ob 19. uri, na Kodeljevem začenjajo povratne boje med elitno evropsko klubsko dvanajsterico. Proti aktualnim romunskim prvakinjam, rokometašicam Valcee, si Krimovke predvsem želijo popraviti vtis s prve tekme.

Pred zadnjimi tremi tekmami so Tigrice še vedno v vseh izračunih, ki vodijo v četrtfinale Delo EHF Lige prvakinj. Prav zmaga proti Valcei, ki je na papirju vendarle močnejši nasprotnik, lahko Krimovke povzpne ob bok romunskim prvakinjam, ki tudi v tej sezoni Bukarešti v domačemu prvenstvu dihajo za ovratnik.

Po težkem porazu na uvodnem dvoboju (16:31) so ljubljanske rokometašice v nadaljevanju glavnega dela pokazale popolnoma drugačen obraz, a tako željenega skalpa ni bilo ne proti Brestu (25:29), ne proti Budućnosti (28:30). Valcea je na četrto mesto skočila po zmagi proti Sävehofu (23:17), pričakovano pa je bil nato premočan Györi (20:29).

V ljubljanskem taboru so v aktualni sezoni veliko nalog prevzele mlajše rokometašice, ki so ponujeno priložnost odlično izkoristile. Komaj polnoletna Valentina Klemenčič je Budućnosti nasula šest zadetkov, obramba Maje Vojnovič je pristala med najlepšimi, Ema Abina pa je dosegla svoj krstni evropski zadetek. Nina Žabjek in Hana Vučko sta v drugi sezoni v prvi ekipi že postali stalni članici med nosilkami igre.

4. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II
sobota, 22. februar 2020, ob 19.00, Dvorana Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : SCM RAMNICU VALCEA (Romunija)

ob 13.30
IK Sävehof : Budućnost

nedelja, 23. februar, ob 19.00
Brest Bretagne Handball : Györi Audi ETO KC

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Proti Valcei moramo popraviti vtis s prve tekme. Dobro se pripravljamo in kljub nekaterim našim težavam pričakujem, da bomo lahko konkurenčni vseh 60 minut. Naloga bo vse prej kot lahka, zato v soboto vabim navijače, da podprejo dekleta, ki bodo prikazala dobro igro. Na prvih tekmah vsakič zaigramo plašno, zdaj smo popravili nekaj težav v obrambi in napadu. Na tekmi lahko to dokažemo z večjo preudarnostjo in energijo.”

Alja Varagić, desna zunanja rokometašica Krima Mercatorja:
“Ekipa se na povratno tekmo dobro pripravlja. Vsi vemo, da moramo popraviti vtis s prve tekme. Med premorom smo dali še večjo pozornost odpravljanju napak v obrambi in napadu in verjamem, da smo z veliko željo pripravljene prikazati igro, kot jo želimo videti. Tudi jaz si želim, da bi nas prišlo v soboto podpret čimveč navijačev.”