Pred rednim delom Lige prvakinj brez počitka

Osnovni cilj, napredovanje v redni del Lige prvakinj je zagotovljen. Krimovke so z domačo zmago proti Hypu in nato še z gostujočo v Volgogradu, s štirimi točkami skupinski del Lige prvakinj končale na tretjem mestu in se v nadaljevanje tekmovanja odpravljajo z dvema točkama.

Nasprotnice v rednem delu prihajajo iz skupine B, ki jo je osvojila Budućnost. Na drugem mestu je pristal Vardar, tretji je bil nemški Thüringer. Slednji je še največja neznanka, saj v evropskem tekmovanju še nikoli ni gostoval v Ljubljani. Nemke letos četrtič nastopajo v Ligi prvakinj. Debitirale so v sezoni 2011/2012, edino točko so si priborile na zadnji tekmi proti norveški ekipi Byasen (28:28).
Uspešnejše so bile v sezoni 2012/2013, ko so dvakrat slavile proti Viborgu (34:30 in 26:29) in enkrat proti Budućnosti (24:20), a na uvrstitev v redni del tekmovanja so morale čakati na lansko sezono. V skupinskem delu so dvakrat slavile doma (proti Baia Maru 36:29 in proti Hypu 34:25), v rednem prav tako dvakrat doma (proti Midtyllandu 26:24 in Sävehofu 30:25), na zadnjem domačem obračunu so remizirale z Vardarjem (24:24).

V letošnji sezoni si je nemška ekipa redni del priigrala z dvema zmagama proti Podravki (33:20 in 28:32), v zadnjem krogu je presenetila tudi favorizirani Vardar (21:20). Najboljša strelka je Nadja Nadgornaja, ki je na šestih tekmah dosegla 34 zadetkov. Na vseh šestih tekmah skupinskega dela je zaigralo le devet rokometašic, 13 jih je dobilo priložnost na vsaj eni tekmi. Domače tekme igrajo v Wiedigsburghalle Nordhausen, ki po podatkih EHF-a sprejme točno 2218 gledalcev.

Kljub premoru med skupinskim in rednim delom Lige prvakinj Krimovke ne bodo počivale. V decembru so napovedane tri tekme državnega prvenstva. Naša dekleta bodo 10. decembra gostovala v Žalcu (ob 18. uri), deset dni kasneje še v Ajdovščini (ob 20. uri). Vmes v Ljubljano prihaja najbližji zasledovalec, Piran.
9. decembra bo v prostorih RZS potekal žreb za osmino finala Pokala Slovenije, predviden datum osmine finala je 21. januar 2015.
Januarja bosta na sporedu tudi tretji in četrti krog Regionalne lige. Prvega bo organizirala Podravka Vegeta, drugega Metalurg.

Ni kaj, konec starega leta in začetek novega bosta še kako zanimiva. Evropsko klubsko tekmovanje se za nekaj časa umika evropskemu prvenstvu. Na njem bodo tudi naše Tigrice. Srečno!

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.