Pred premorom zmaga v Velenju

Zadnja tekma državnega prvenstva pred reprezentančnim premorom nas je pripeljala v Velenje. Gledalci so lahko uživali v tekmi z veliko zadetki, ki so jo z 29:32 dobile Krimovke. Šest deklet bo jutri odšlo na reprezentančne priprave.

Tamara Mavsar je ujela dvomestno število zadetkov (10), strelsko pa se je precej izkazala tudi Maja Luković. Mirjeta Bajramoska je dosegla šest zadetkov, Vesna Milanović-Litre štiri. Nina Zulič je dosegla dva zadetka, Polona Barič in Ana Zrimšek vsaka po enega.

ŽRK VELENJE – RK KRIM MERCATOR 29:32 (18:16)
Rdeča dvorana, 50. Sodnika: Kos, Pajič

ŽRK Velenje: Mičić 5, Tomič 1, Atelšek, Alekič, Feldin 6, Ferenc 3, Tabakovič, Melavc 4, Nakič 1, Amon I. 9, Smonkar, Kamenik, Amon E., Simič.
RK Krim Mercator: Abina, Jurič, Luković 8, Milanović 4, Mavsar 10, Hrnčič, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 6, Beganović, Marinček, Zulič 2, Koren, Barič 1, Obradović, Zrimšek 1.

Sedemmetrovke: Velenje 4 (2), Krim 3 (2)
Izključitve: Velenje 6 minut, Krim 2 minuti

Po treh odigranih krogih državnega prvenstva sledi reprezentančni odmor. Že jutri se bodo Polona Barič, Miša Marinček, Tamara Mavsar, Sergeja Stefanišin in Amra Pandžič pridružile reprezentančnim pripravam. V sredo bodo igrale prvo kvalifikacijsko tekmo v Umagu proti Hrvaški (ob 19. uri), v nedeljo na Kodeljevem proti Črni gori (ob 16. uri). Za Hrvatice bo seveda zaigrala tudi Vesna Milanović-Litre.

Po reprezentančnem premoru bodo Krimovke gostile novinke v ligi Hrpelje-Kozino, v petem krogu bo na sporedu znova tekma z Ljubljano. Na vrata trka tudi prvi krog Lige prvakinj, 16. oktobra bodo v Stožice prišle kvalifikantke, Baia Mare.