Pred Krimovkami glavni del evropske Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, ob 14. uri, v romunski Valcei začenjajo glavni del Delo EHF Lige prvakinj. Krimovke čaka novih šest evropskih izzivov, ki jim lahko prinesejo četrtfinale tega elitnega evropskega tekmovanja – tja peljejo prva štiri mesta.
Ljubljanske rokometašice trenutno zasedajo ravno četrtega in že prvi dvoboj prinaša pomemben spopad, saj je romunska zasedba trenutno na zadnjem mestu. Iz skupinskega dela namreč ni prenesla nobene točke, Krimovke imajo, enako kot švedski Sävehof dve.

V glavnem delu se bodo Tigrice pomerile še proti črnogorski Budućnosti in francoskemu Brestu. Slednji bo na Kodeljevem gostoval v drugem kolu, EHF je tekmo, ki se bo v nedeljo, 2. februarja začela ob 17. uri, označila za derbi kola. Tigrice si tudi iz tega razloga želijo polnih tribun, v boju na četrtfinale šteje vsaka točka.

Valcea je v minuli sezoni presenetila bogatejšo Bukarešto in ji speljala naslov romunskih državnih prvakinj. Za uvrstitev v glavni del najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja pa je bila dovolj zmaga na prvi tekmi proti nemškemu Bietigheimu (34:27). Prva strelka ekipe je danska levokrilna rokometašica Ann Grete Norgaard Osterballe, ki je v skupinskem delu dosegla 31 zadetkov.

“Po svetovnem prvenstvu smo imeli nekaj dni počitka, kasneje pa smo ponovno pričeli s treningi in se posvetili predvsem treningu moči. V vmesnem času smo odigrali prijateljski srečanji s Podravko, na prvi tekmi smo igrali na rezultat in jo tudi dobili, dan kasneje pa so priložnost dobile mlajše igralke in rezultat ni bil v prvem planu. Za nami je težak teden, začeli smo s pokalno tekmo proti Ajdovščini, v regionalni ligi smo se pomerili proti Jagodini in Budućnosti, nato pa v državnem prvenstvu še proti Žalcu in drugič proti Ajdovščini. Izgubili smo le tekmo proti Budućnosti, kjer smo zaradi številnih poškodb zaigrali nekoliko bolj previdno,” je o obdobju po koncu skupinskega dela najmočnejšega evropskega tekmovanja spregovoril ljubljanski strateg Uroš Bregar.

1. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 2
sobota, 25. januar 2020, ob 14.00, Traian Sport Hall, Valcea
SCM RAMNICU VALCEA (Romunija) : RK KRIM MERCATOR

ob 19.00
BUDUĆNOST : IK SÄVEHOF

nedelja, 26. januar 2020, ob 19.00
GYÖRI AUDI ETO KC : BREST BRETAGNE HANDBALL

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja o Valcei:
“Valcea je super sestavljena ekipa, a me žalosti, da so ponovno začeli povečini igrati s tujkami. Med najnevarnejšimi bi izpostavil zunanjo igralko Alicio Fernandez, ki ima veliko vlogo tudi v španski reprezentanci. Ob njej igrata še Mireya Gonzalez in Marta Lopez, vse so z malo smole na svetovnem prvenstvu osvojile srebro. Močni sta še brazilka Da Silva in ukrajinka Iryna Glibko. Ta ekipa je res dobro sestavljena, zato nas v soboto čaka res težak boj.”

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja:
“Vsi se že veselimo glavnega dela Lige prvakinj, žal znova ne moramo zaigrati v polni zasedbi in pokazati kaj vse naša mlada ekipa zmore. Želim, da bi tudi na sobotni tekmi znale skriti naše pomanjkljivosti, odigrale lepo in borbeno tekmo in pokazale našo moč.”

DELO EHF LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 2
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. Györi Audi ETO KC 4 4 0 0 (135:97) +38 8
2. Brest Bretagne Handball 4 4 0 0 (130:107) +23 8
3. Budućnost 4 2 0 2 (104:106) -2 4
4. RK Krim Mercator 4 1 0 3 (98:113) -15 2
5. IK Sävehof 4 1 0 3 (99:122) -23 2
6. SCM Ramnicu Valcea 4 0 0 4 (86:107) -21 0