Pozdravljeno leto 2016, mi smo pripravljeni!

Krimovke v januarju čaka precej pester urnik. V novo leto so vstopile na Dunaju, kjer so se skupaj s tamkajšnjimi rokometašicami Hypa pripravljale na nove evropske preizkušnje, po povratku v Ljubljano pa jih čaka še »povratna tekma« proti ekipi iz hrvaških Sesvet. Čaka jih tudi žreb in tekma četrtfinala Pokala Slovenije in nadaljevanje državnega prvenstva.

Poškodbe so, vsaj pri večini, stvar vse daljne preteklosti. Tamara Mavsar in Vesna Milanović-Litre sta že pripravljeni za igro, še vedno pa poškodba ovira Laro Hrnčič, ki še vedno čuti bolečine. Odlično gre tudi mlajših rokometašicam, ki pridno nabirajo prepotrebne izkušnje.

Evropsko sezono bomo nadaljevali med najboljšimi 16 ekipami pokala pokalnih zmagovalcev. Po imenih zelo močno tekmovanje bomo otvorili na gostovanju v romunski Craiovi. Druge romunske nasprotnice naših deklet so trenutno na šestem mestu romunskega državnega prvenstva. Šest zmag, dva neodločena izida in pet porazov med 14 ekipami jim prinaša 20 točk. Evropski preizkušnji sta na sporedu 9. in 16. januarja. Žreb četrtfinala bo 19. januarja.

Še prej, v torek, 5. januarja, bodo naša dekleta z zanimanjem spremljala tudi žreb četrtfinala Pokala Slovenije. Poleg Krimovk bodo na žrebu sodelovali še Velenje , Celje, Žalec, Ajdovščina, Krka, Zagorje in edina drugo ligaška ekipa iz Logatca. Četrtfinalna tekma naj bi na spored prišla v zadnji tretjini januarja, ko bodo naša dekleta dvakrat tudi domačinke v državnem prvenstvu.

Kot zadnje nasprotnice prve polovice v Ljubljano prihajajo rokometašice Krke, drugo polovici pa odpiramo proti Zagorju. Vabljeni vsi skupaj, da skupaj uspešno zakorakamo v novo leto in sledimo reku, da se po jutru dan pozna. Gremo skupaj, Gremo Krim!

torek, 5. januar ob 11:00 žreb četrtfinala Pokala Slovenije
sobota, 9. januar ob 16:30 SC Municipal Craiova – RK Krim Mercator (17:30 po lokalnem času)
sobota, 16. januar ob 17:00 RK Krim Mercator – SC Municipal Craiova
torek, 19. januar žreb četrtfinala evropskega Pokala pokalnih zmagovalcev
sreda, 20. januar predviden dan za igranje četrtfinala Pokala Slovenije
sobota, 23. januar predviden dan za RK Krim Mercator – ŽRK Krka (11. krog državnega prvenstva)
sobota, 30. januar predviden dan za RK Krim Mercator – RK Zagorje (12. krog državnega prvenstva)