Povratek na domačo sceno z novo visoko zmago

Po polovici odigranih tekem v skupinskem delu letošnje evropske Lige prvakinj so Krimovke znova zaigrale tudi na državnem parketu. V šestem krogu so v Stožice pripotovale članice mariborskega Branika.

Že pred tekmo so bile Krimovke seveda v vlogi nespornih favoritinj, kar so dokazale tudi na parketu. Do uvodnih dveh zadetkov prednosti je svojo ekipo popeljala kapetanka Tamara Mavsar, ki je do osme minute zadevala prav vsako minuto in tako zbrala osem zadetkov.

Tamara pa ni bila edina, ki je pridno polnila mrežo nasprotnic. 12 zadetkov je namreč dosegla Manca Jurič, ki zadetkov ni dosegala vsako minuto, a je, predvsem v drugem polčasu, z uspešno zaključenimi proti napadi pomagala ekipi do visoke razlike.

Zmaga seveda ni bila vprašljiva v nobenem trenutku. Poleg Mance (12) in Tamare (10), so zato poskrbele še Ana Abina s sedmimi zadetki in Alja Koren s štirimi. Dva zadetka sta dosegli še Elizabeth Omoregie in Marija Obradović, piko na i pa sta postavili Polona Barič in Ana Zrimšek. V vratih sta se skozi tekmo izmenjevali Sergeja Stefanišin in Amra Pandžič.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK DP-LOGIK BRANIK 49:30 (24:17)
Arena Stožice, 70. Sodnika: Nikolič, Colner

RK Krim Mercator: Abina 7, Jurič 12, Luković 5, Mavsar 10, Avbelj 1, Stefanišin, Marinček, Omoregie 3, Zulič 2, Koren 4, Pandžič, Barič 1, Obradović 3, Zrimšek 1.
ŽRK DP-Logik Branik: Hrastnik 1, Kreft 5, Trobas 2, Želj 4, Mateša 13, Bobič, Horvat 2, Borovčak, Kelc, Abramovič, Bratanič.

Sedemmetrovke: Krim 3 (3), Branik 6 (6)
Izključitve: Krim 4 minute, Branik 4 minute

Po odigranem šestem krogu državnega prvenstva bodo Krimovke imele še nekaj treningov, nato pa jih čaka novo naporno potovanje. Tokrat na Norveško, k Larviku, kjer se s četrtim krogom Lige prvakinj že začenjajo povratne tekme.