Popoldne Podravka boljša

Na popoldanski tekmi so domačinke pridno izkoriščale svoje priložnosti, našim dekletom igra ni stekla tako, kot dopoldne proti Metalurgu. Nove tekme dekleta čakajo že sredi tedna, v sredo in četrtek bodo v Skopju igrale proti obema črnogorskima predstavnikoma regionalne lige.

Domačinke so v začetku tekme zadele tudi kakšen nemogoč zadetek in hitro povedle s 5:1. Naša dekleta so se približala na 6:4, a so domačinke znova našle pot do višje prednosti. Razlika se je skozi celotni prvi polčas gibala pri treh ali štirih zadetkih prednosti za domačinke, ki so v tik pred koncem prvega polčasa ušle na +5, 17:12.
Tudi v drugem polčasu so domačinke poznale pot do zadetkov. Nekaj tehničnih napak preveč in hitro so ušle na neulovljivo prednost. Tekmo so dobile z rezultatom 35:25.

Najboljša strelka tekme je tokrat postala Alja Koren. S petimi ji je sledila Tamara Mavsar.

PODRAVKA VEGETA – RK KRIM MERCATOR 35:25 (17:12)
Športna dvorana Frane Galovića, 100. Sodnika: Jurinovič, Mrvica (oba Hrvaška)

Podravka Vegeta: Jukić, Nikšić, Šenvald 2, Živković 5, Džono 7, Nemaškalo 5, Mrđen, Kapitanović, Dragišić 4, Vidak 7, Milenković, Oremović 2, Maljak, Elez 3.
RK Krim Mercator: Petrukhina, Artsiukhovich 3, Jurič 1, Čečkova, Pineau 1, Mavsar 5, Hrnčič 1, Stefanišin, Bajramoska 4, Koren 8, Jankovič 1, Gregorc 1, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Podravka Vegeta 2 (2), Krim 2 (1)
Izključitve: Podravka Vegeta 4 minute, Krim 2 minuti

Krimovke bodo že sredi tedna odpotovale v Skopje, kjer jih čakata tekmi proti Budućnosti in Danilovgradu. S prvo črnogorsko ekipo se bodo pomerile v sredo ob 19. uri, z drugo pa dan kasneje ob 11.uri. V nedeljo bo na vrsti osmina finala Pokala Slovenije. V Galjevico ob 17:30 uri prihaja Gen-I Zagorje. Vabljeni tudi vi!